Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Σίτιση μαθητών σε τρία Δημοτικά Σχολεία των Αγίων Αναργύρων

  Σίτιση μαθητών σε τρία Δημοτικά Σχολεία των Αγίων Αναργύρων
Πρόγραμμα καθημερινής σίτισης των μαθητών των Δημοτικών σχολείων ξεκίνησε πιλοτικά σε σχολεία της χώρας, μεταξύ των οποίων τρία σχολεία των Αγίων Αναργύρων, το 5ο, 10ο και 11ο Δημοτικό.Το πρόγραμμα υλοποιείται από τα Υπουργεία Παιδείας και Εργασίας και σταδιακά θα επεκταθεί σε όλο και περισσότερα σχολεία. 
Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκος Σαράντης, αναφερόμενος στην έναρξη του προγράμματος, δήλωσε:
«Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία σηματοδοτεί την βούληση της κοινωνίας μας και της συντεταγμένης Πολιτείας να σταθεί στο πλευρό των οικογενειών που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση. Παράλληλα όμως εκφράζει και μια άλλη αντίληψη για το δημόσιο σχολείο συνολικά. Το σχολείο, ο χώρος όπου τα παιδιά περνούν το πρώτο μισό της μέρας τους, είναι χώρος μάθησης αλλά και ζωής. Αποτελεί τη βασική διαδικασία κοινωνικής..
ένταξης γι αυτή την τρυφερή ηλικία.
Η δυνατότητα των παιδιών να σιτίζονται μέσα στο σχολείο ενισχύει το δέσιμο μεταξύ τους και με το σχολικό περιβάλλον. Αυξάνει το αίσθημα οικειότητας και ασφάλειας τους
Ενώ παράλληλα, και ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες σήμερα, καλύπτεται μια μόνιμη ανάγκη να ελαφρυνθούν οι οικογένειες που όλα τα ενήλικα μέλη τους εργάζονται από το άγχος της έγκαιρης προετοιμασίας του φαγητού για το παιδί που επιστρέφει από το σχολείο.
Στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά που τρία σχολεία της πόλης μας, περιλαμβάνονται στην πρώτη ομάδα σχολείων όπου υλοποιείται το νέο μέτρο. Είναι άλλη μια κοινωνική πρωτοπορία και στήριξη που πετυχαίνουμε σαν πόλη και την οποία πιστεύω αντικειμενικά δικαιούμαστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: