Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Με θλίψη διαπιστώνουμε καθημερινά, όσοι ζούμε και εργαζόμαστε σε αυτή την πόλη, την κακή κατάσταση που βρίσκονται οι γειτονιές και οι συνοικίες των Αγίων Αναργύρων.
Η πρόταση που κάνουμε ( δανεισμένη από τον αείμνηστο Αντώνη Τρίτση) είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα πολιτών που θα την στελεχώνουν άνθρωποι της διοίκησης ,εκπρόσωποι όλων των δημοτικών παρατάξεων, οι οποίοι με την συνεργασία πολιτών θα αναλάβουν να καταγράψουν τα μικροπροβλήματα της κάθε συνοικίας.


Στη συνέχεια με την βοήθεια των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου και για ένα μήνα περίπου θα αναλάβουν δράση ώστε να βελτιώσουν την καθημερινότητα στη κάθε γειτονιά
Μπορεί δηλαδή π.χ. η ομάδα αυτή να εντοπίσει ποια είναι τα προβλήματα στα Μυκονιάτικα και με άμεσες κινήσεις και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες να φέρει θετικά αποτελέσματα για την περιοχή.
Η αποκατάσταση φθορών σε πεζοδρόμια,το κλείσιμο λακούβων,ο καθαρισμός φρεατίων,η βελτίωση του δημοτικού φωτισμού,ο έλεγχος στις παιδικές χαρές,η μεταφορά εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων, ο έλεγχος για τις ράμπες των ΑμεΑ, η ενίσχυση του πρασίνου όλα τα παραπάνω, είναι προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπισθούν ανά συνοικία καλύτερα μόνο με την βοήθεια των πολιτών,των δημοτικών παρατάξεων και της δημοτικής αρχής.
Ευχόμαστε να υλοποιηθεί άμεσα ένα τέτοιο μέτρο το οποίο σίγουρα θα βοηθήσει να δούμε καλύτερες μέρες στους Αγίους Αναργύρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: