Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούµε ότι, η περιοχή του δήµο των Αγίων Αναργύρων, αποτελεί µια σηµαντική πύλη για την πόλη της Αθήνας.
Όντως είναι η µόνη σιδηροδροµική είσοδος (και έξοδος) της πόλης και προς την κεντρική και βόρεια αλλά και προς τη νότια Ελλάδα. Αποτελεί επίσης για την Αθήνα, τη µόνη οδική πύλη (εκτός της Εθνικής οδού) προς τους δήµους Ιλίου, Καµατερού, Ζεφυρίου, Αχαρνών, και Άνω Λιοσίων, δήµους µε εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους, µε εργοστάσια αλλά και τη χωµατερή των Άνω Λιοσίων.

Χαρακτηριστικά του δήµου είναι το πάρκο «Ά. Τρίτσης», το στρατόπεδο 301 και οι 2 σιδηροδροµικές γραµµές προς τη Θεσσαλονίκη και την Πελοπόννησο.

Γραµµές που στην µεν είσοδο της πόλης εφάπτονται και στη συνέχεια ανοίγουν κόβοντας τον σε σχήµα κώνου δήµο σε τρία µέρη.

Η περιοχή µέχρι τώρα, αποκλείστηκε από όλα τα µεγάλα αναπτυξιακά έργα, είτε αυτά ήταν οδικά είτε ήταν πολιτιστικά.

Το µόνο µεγάλο έργο που εκτελείται στα όρια του δήµου είναι οι κατασκευή των νέων σιδηροδροµικών γραµµών, ο σταθµός του προαστιακού αλλά και αυτό το έργο κατασκευάζεται µε στρεβλό τρόπο χωρίς να σέβεται το περιβάλλον, χωρίς τις απαραίτητες κυκλοφοριακές µελέτες και χωρίς να αποδίδει στους κατοίκους τους χώρους που ελευθερώνονται.

Για όλα αυτά θα µιλήσουµε στην εκδήλωση την Τετάρτη 8 Απριλίου στις 7 και 30 µ.µ. στην ΑΠΟΔΡΑΣΗ (Κωνσταντινουπόλεως 105) µε θέµα:

Προαστιακός - Μνηµόνιο Συνεργασίας (Δήμου, Υπ. Μεταφορών, ΟΣΕ)

- Ελεύθεροι χώροι του ΟΣΕ

Ομιλητές:

Ποστάλιου Ελένη (καθηγήτρια αρχιτεκτονικής στο Ε.Μ.Π. και δηµοτικός σύµβουλος της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΗΣ στο Δήµο Αθηναίων)

Τερζόγλου Παναγιώτης (αναπληρωτής Γ. Γραµµατέας της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Σιδηροδροµικών και µέλος της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ)

ΑΠΟΔΡΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: