Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

ΑΠΟΔΡΑΣΗ: Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΙΚΙΑ

Από το http://www.a-po-drasi.gr/

Η εγκατάσταση της παράνομης λυόμενης κατασκευής στον χώρο του πρώην φυλακίου του ΟΣΕ δίπλα στην κεντρική πλατεία του δήμου μας είναι συνέπεια της αδιέξοδης πολιτικής όλων διαχρονικά των δημοτικών διοικήσεων:
- που παρέδωσαν το δήμο στους εργολάβους- που επέτρεψαν να συντελεστεί το μεγαλύτερο οικολογικό έγκλημα που γνώρισαν ποτέ οι Άγιοι Ανάργυροι.
Είναι η τραγική κατάληξη μιας σειράς γεγονότων όπως:
- η εξαφάνιση εκατοντάδων μεγάλων δέντρων- η εξαφάνιση του Πευκώνα- η δημιουργία του τείχους του αίσχους που διέλυσε τον κοινωνικό ιστό της πόλης- η δημιουργία τεράστιων υπόπτων υποδομών που καταστρέφουν σταθερά κάθε υπόνοια ποιότητας ζωής στην ήδη τραγικά υποβαθμισμένη περιοχή μας
Τέλος είναι η εφαρμογή του «μνημονίου παράδοσης του Δήμου» που υπέγραψε η δημοτική διοίκηση.

Με παραπλανητικές εξαγγελίες για δήθεν τραμ αλλά και χωρίς την παραμικρή αναφορά στους χώρους που απελευθερώνονται απεμπόλησε και την ελάχιστη διεκδίκηση.
Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ από την πρώτη στιγμή είχε καταδείξει τόσο το επιτελούμενο έγκλημα όσο και τον δρόμο που έπρεπε να ακολουθηθεί.

Είχε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις που θα απέτρεπαν την καταστροφή.
Ήρθε η ώρα οι πολίτες να πάρουν την υπόθεση ελεύθεροι χώροι στα χέρια τους.

Ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε χώρους πρασίνου σε αντικατάσταση όσων χάθηκαν.
Ήρθε η ώρα να προσπεράσουμε τα επικοινωνιακά κόλπα και να διεκδικήσουμε δυναμικά το δίκιο μας και το δίκιο των παιδιών μας.
Ώρα να τους κάνουμε να καταλάβουνότι ο δήμος μας δεν είναι αποικίααλλά το σπίτι μας, η γειτονιά μας, ο κόσμος μας.
Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανένας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: