Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ...

Από το http://stousagiousanargyrous.blogspot.com/

Επειδή εμείς πιστεύουμε επί λέξη τον αγωνιστή δήμαρχό μας και έχουμε πλέον πειστεί πως δεν γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει στον χώρο του πρώην Βούκινου κι'επειδή καταλαβαίνουμε πως δεν έχει χρόνο ν'ασχοληθεί αυτή τη στιγμή (τρέχει ο άνθρωπος να συμπαρασταθεί στον αγώνα του Λάμπρου), από σήμερα αρχίζουμε μια καμπάνια ενημέρωσής του.
Συγκρατείστε τις ημερομηνίες γιατί αν (λέμε αν) προκύψουν έγγραφα μεταχρονολογημένα, αυτό οι νομικοί το ονομάζουν απάτη, παράβαση καθήκοντος, πλαστογραφία και άλλα τέτοια άσχημα.
Ξεκινάμε λοιπόν από τον εξωτερικό χώρο.
Όπως βλέπετε στην σημερινή (21 Σεπτέμβρη 2009) φωτογραφία, ο εργολάβος έχει περιφράξει ένα τεράστιο μέρος της πλατείας με λαμαρίνες, πάνω στις οποίες έχει προσθέσει τελάρα, αυξάνοντας κατά τουλάχιστον ένα μέτρο το ύψος της περίφραξης.
Όπως επίσης μπορείτε να δείτε, σε σχέση με τον άνθρωπο μπροστά της, η περίφραξη αυτή ξεπερνά σε ύψος τα 4 μέτρα.
Όπως όλοι γνωρίζουν (εκτός μάλλον του δημάρχου μας, της τεχνικής του υπηρεσίας του αλλά και του ιδιώτη ενοικιαστή) για να περιφράξεις ένα χώρο απαιτείται άδεια από την Πολεοδομία ή άδεια από τον δήμο για κατάληψη πεζοδρομίων. (Άρθρο 246 Κώδικας Βασικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας, σε συνδυασμό με το άρθρο 19 Ν.1577/85 ).
Τέτοιο πράγμα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ μέχρι σήμερα.
Προφανώς από παράλειψη.
Τώρα, αν εμφανιστεί μεταχρονολογημένα, αυτό θα αποδείξει τον σεβασμό της δημοτικής αρχής προς τη νομιμότητα.
Όταν λοιπόν επιτραπεί η περίφραξη, το ύψος αυτής ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑ τα 2,5 μέτρα, η δε αφετηρία μέτρησης των υψών είναι η ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ από τις οριακές στάθμες του εδάφους (Άρθρο 257 του ίδιου Κώδικα σε συνδυασμό με το άρθρο 18 Ν.1577/85).
Άρα λοιπόν, και πριν ακόμα φτάσουμε στο εσωτερικό του, το έργο που γίνεται στην κεντρική πλατεία του δήμου, 100 μόλις μέτρα από το Δημαρχείο, βρίθει ατασθαλιών (για το πούμε επιεικώς).
Η ερώτηση είναι αυτονόητη : γιατί ο ιδιώτης σήκωσε τόσο υψηλό πέπλο μυστηρίου γύρω από τις επιτελούμενες εργασίες;
Έχει κάτι να κρύψει ή μήπως οι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ εργασίες που αιτήθηκε στην Πολεοδομία αποτελούν κίνδυνο για τους διερχόμενους;
Η συνέχεια στο επόμενο ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: