Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

AΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

http://dimotikianagennisiagionanargyron.blogspot.com/

Κοντά στους 4 μήνες απλήρωτοι είναι γύρω στους 70 εργαζόμενους στον Δήμο τον Αγίων Αναργύρων που έχουν μεταφερθεί από τα τέλη Μαΐου από την Δημοτική Επιχείρηση στις υπηρεσίες του Δήμου.
Η γραμματεία του Συντονιστικού σωματείων και συνδικαλιστών στους ΟΤΑ προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, στον Δήμαρχο Αγ. Αναργύρων του ΠΑΣΟΚ Σαράντη ζητώντας του να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες του μπροστά σ΄ αυτήν την κατάσταση και μάλιστα σε μία περίοδο πριν τις εκλογές που εκθέτουν ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους σε πολιτικές εκφοβισμού και απειλές για τα ήδη δεδουλευμένα τους.
Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να στρέψει τις αιτίες σε υπηρεσιακούς παράγοντες (επιτρόπους κ.α.) δεν την απαλλάσσει από τις ευθύνες της.

Άμεσα να δώσει λύσει στο πρόβλημα που η ίδια έχει δημιουργήσει στους εργαζόμενους.
Η μόνιμη και σταθερή εργασία να συνδέεται και με την διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, να πληρωθούν τώρα οι εργαζόμενοι.
Χωρίς να κρύβεται η Δημοτική Αρχή πίσω από τους επιτρόπους και τα νομικίστικα παιχνίδια που έχουν στήσει όλα αυτά τα χρόνια στις πλάτες των εργαζομένων στους Δήμους.
Έχουν ευθύνες οι πολιτικές δυνάμεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που έχουν φροντίσει να βάλουν εμπόδια στην μόνιμη και σταθερή εργασία. Ψήφισαν το 2001 το άρθρο 103 του αναθεωρημένου Συντάγματος μαζί και ο ΣΥΝ, που βάζει ταφόπλακα στην μονιμοποίηση των εργαζομένων.
Το Συντονιστικό Σωματείων των ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους να εντείνουν τον αγώνα για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, εξάγοντας και τα απαραίτητα συμπεράσματα καταδικάζοντας παράλληλα τις αιτίες και τους αίτιους που βασανίζουν αυτούς και τις οικογένειες τους.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ & ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: