Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΜΚΟ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Η αναγνώστρια μας X.Ρ μας έστειλε το παρακάτω mail:
Oι Μ,Κ.Ο.(μη κυβερνητικές οργανώσεις ) θεωρούνται όσες ΔΕΝ χρειάζεται κάποιος να πληρώσει για να γίνει μέλος και ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ κάθε μέλος ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (δηλαδή εκλέγεται από τα μέλη το προεδρείο) Τα λέγω καλά?
ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ - ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ: δεν νοείται για να καλύψει μισθωτές θέσεις εργασίας και ΔΕΝ πρέπει η προσφορά τους να γίνεται εμπόρευμα (να αποκομίζονται οικονομικά οφέλη - κέρδη). Τα λέω καλά?Π.χ.ναι μπορεί να κάνουν ξενάγηση
οι εθελοντές ή παιδαγωγικές δραστηριότητες σε έκτακτες εκδηλώσεις λίγων ωρών αλλά δεν νοείται να επιδιώκεται ο καθαρισμός 1200 στρεμμάτων από εθελοντές (ούτε και υπάρχει περίπτωση - ελπίδα να γίνει)
Αρα από την στιγμή που γνωρίζουμε ότι η "κοινοπραξία " ((και επίτηδες δεν το αναφέρω ως "μνημόνιο συνεργασίας") αρα γιατί το λένε έτσι και πρέπει να οργανωθεί με αυτόν τον τρόπο?) συστήθηκε για να διεκδικήσει 10.000 ευρώ απο την γραμματεία νέας γενιάς (που δεν τα έχει και μάλλον δεν θα πάρουν τίποτα οπότε τσάμπα ο κόπος? όχι βέβαια!!!!), προσωπικά είμαι λοιπόν αρνητική στην προοπτική αυτή αλλά είμαι θετική και ανοικτή σε διάλογο .
Υ.Σ.1 Συμμετέχουν και οι φίλοι του Πάρκου στο μνημόνιο?
Υ.Σ.2 Το ζήτημα του μνημονίου και της υιοθέτησης του , αν θυμάμαι ΔΕΝ συζητήθηκε ΜΕΣΑ στην τελευταία συνεδρίαση του φορέα και ΔΕΝ υπερψηφίστηκε , αλλά συζητήθηκε μετά σε "παρεουλες"
Αν δεν μπορούμε να ζουμε όπως σκεφτόμαστε δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε όπως ζούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: