Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΝΙΚΟ ΣΑΡΑΝΤΗ

Η δημοτική αρχή του χρισμένου υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ κ. Σαράντη μέσα στα τέσσερα χρόνια θητεία της στο Δήμο Αγίων Αναργύρων πέτυχε τα εξής:
- Υπερχρέωσε τον δήμο Αγίων Αναργύρων με αλλεπάλληλα δάνεια ύψους άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στα τέσσερα χρόνια θητεία της ενώ την προηγούμενη προεκλογική περίοδο κατηγορούσε άπαντες για κακοδιαχείριση. Να σημειώσουμε ότι τα δάνεια δεν τα πήρε η σημερινή δημοτική αρχή για να κάνει αναπτυξιακά έργα(σχολεία, παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ) όπως έκαναν οι προκάτοχοι της αλλά για να καλύψει καθημερινές υποχρεώσεις του δήμου(μισθοδοσία προσωπικού, εξοφλήσεις λογαριασμών).
- Για πρώτη φορά η δημοτική αρχή του σημερινού δημάρχου Αγίων Αναργύρων Νίκου Σαράντη που ανήκει στο ΠΑΣΟΚ επέβαλε χαράτσι αρκετών ευρώ σε χιλιάδες γονείς που κατοικούν στους Αγίους Αναργύρους σε μία εποχή που τα νοικοκυριά στενάζουν οικονομικά.
- Επέβαλλε επίσης για τρία συνεχόμενα χρόνια δημοτικά τέλη ύψους 16% επιβαρύνοντας οικονομικά τους δημότες της πόλης χωρίς κανένα ανταποδοτικό όφελος.
- Για χάριν του Προαστιακού και της δήθεν ανάπτυξης η διοίκηση Σαράντη έκοψε χιλιάδες δέντρα με κορυφαίο γεγονός την ολική οικολογική καταστροφή του Πευκώνα που ήταν ο μοναδικός πράσινος πνεύμονας της περιοχής. Έτσι έμεινε και στο ράφι η εξαγγελία της παρούσας δημοτικής αρχής ότι θα φυτεύει 1000 δέντρα το χρόνο!
- Ξεγέλασε χιλιάδες πολίτες με την πλαστή αγωνιστική της στάση στο θέμα της διάσωσης του Πάρκου Α. Τρίτσης σε συνεργασία με τον ΑΣΔΑ. Μιας και…ξαφνικά μετά την αλλαγή της πολιτικής εξουσίας στη χώρα οι κινητοποιήσεις βαπτίστηκαν χρήσιμες συμφωνίες με ιδιώτες.
- Η σημερινή δημοτική αρχή δεν πέτυχε καμία εκμετάλλευση και αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων στο δήμο αλλά αντίθετα κάποιοι από αυτούς παραχωρήθηκαν σε εργολάβους ενώ κορόιδεψε με πρωτοφανή τρόπο τους κατοίκους των Αγίων Αναργύρων υπογράφοντας ένα ασύμφορο μνημόνιο με τον ΟΣΕ στο οποίο άφηνε στο έλεος των ιδιωτικών συμφερόντων τους ελεύθερους χώρους.
- Ο.κ. Σαράντης και οι συνεργάτες του κατάφεραν και βούλιαξαν οικονομικά για πρώτη φορά το κερδοφόρο δημοτικό αναψυκτήριο (Βούκινο) που βρίσκεται στη κεντρική πλατεία της πόλης σγτη συνέχεια το «χάρισε» σε ιδιώτες έναντι πινακίου φακής ενώ παράλληλα «δώρισε» σε τοπικό εκδότη το δημοτικό αναψυκτήριο της Ανάκασας.
- Επίσης υπάρχει σημαντική εγκατάλειψη πολλών συνοικιών στο έλεος των σκουπιδιών οι οποίες για κακή τους τύχη δεν αποτελούν την βιτρίνα της πόλης δημιουργώντας άσχημες συνθήκες διαβίωσης για τους κατοίκους σε σημείο να κατηγορούν ανοικτά τη δημοτική αρχή του κ. Σαράντη έγκυρες εφημερίδες όπως το «Παρόν» και η «Αξία».
- Η διοίκηση του κ.Σαράντη εξόργισε με την αναλγησία της τους εργαζόμενους του Δήμου. Πολλαπλές ήταν οι ανακοινώσεις και επιστολές διαμαρτυρίας (μέχρι και η έγκριτη εφημερίδα Ελευθεροτυπία της δημοσίευσε)σε όλη την τελευταία τετραετία από εργαζόμενους και συμβασιούχους του δήμου ότι έχουν μείνει απλήρωτοι για αρκετούς μήνες γεγονός που ομολογούσε δημόσια και η διοίκηση του δήμου.
- Εν αντιθέσει με άλλους δήμους δεν ξηλώθηκε ούτε μία παράνομη διαφημιστική πινακίδα ενισχύοντας την φημολογία ότι υπάρχουν σχέσεις εξάρτησης με συγκεκριμένη εταιρία.
- Ο μοναδικός τομέας που κινήθηκε θετικά η δημοτική αρχή που όμως τα δύο τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική ενέργεια
- Ο αγώνας για την απομάκρυνση των πυλώνων της ΔΕΗ εξαντλήθηκε σε μία επιστολή προς το αρμόδιο Υπουργείο όταν άλλοι δήμοι(Αιγάλεω) ανακοίνωναν αποφάσεις της κυβέρνησης για υπογειοποίηση των ηλεκτρικών γραμμών μεταφοράς
- Ευνόησε προκλητικά συγγενικό πρόσωπο του Δημάρχου σε σημείο να διαμορφώνεται παρασκηνιακά η επικοινωνιακή πολιτική του δήμου (λόγω επαγγέλματος) αλλά και να φτάνει το ίδιο πρόσωπο να καπελώνει θεσμικά το δήμαρχο ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων και από τους ίδιους τους συνεργάτες του.
- Συνέχισε το βόλεμα δεκάδων πολιτικών φίλων και ψηφοφόρων ικανοποιώντας επιθυμίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ενώ οι προσληφθέντες δεν είχαν καμία σχέση με την δήμο Αγίων Αναργύρων.
- Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του δήμου γύρισε την πλάτη στη δήμαρχο Νίκο Σαράντη αφού στη μοναδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έκανε για την απομάκρυνση του στρατοπέδου 301 ΕΒ εξελίχθηκε σε φιάσκο ενώ τον αγνόησαν και δεκάδες τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Όλα τα παραπάνω είναι μερικά από τα επιτεύγματα της διοίκησης του Ν. Σαράντη που έχρισε το ΠΑΣΟΚ για υποψήφιο δήμαρχο.
Οπότε η αποδοκιμασία στον τοπικό αποτυχημένο και ανίκανο εκπρόσωπο του Μνημονίου και της τρόικας στο νέο ενοποιημένο δήμο Άγιοι Ανάργυροι- Καματερό πρέπει να είναι σκληρή και αποτελεσματική.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ
ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

1 σχόλιο:

KORIOS-AGAN είπε...

Νεο Blog για τους Αγίους Αναργύρους: http://korios-agan.blogspot.com/