Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Αγώνας για δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά!

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
Υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Κατσαντώνης
Αγώνας για δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά!
Νέοι γονείς, εργαζόμενοι, άνεργοι, μετανάστες
Χιλιάδες εργατικές, λαϊκές οικογένειες, νέα ζευγάρια, βρίσκονται πλέον μπροστά σε ένα εκρηκτικό αδιέξοδο.

Η ζωή τους έχει δυσκολέψει και θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα, αφού βιώνουνε στο πετσί τους τις τραγικές επιπτώσεις της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και του «μνημονίου» κυβέρνησης - ΕυρωΈνωσης -Δ.Ν.Τ.
Το εισόδημα κάθε λαϊκής οικογένειας έχει ήδη μειωθεί δραματικά, με συνέπεια να μη μπορούν να καλυφθούν βασικές καθημερινές ανάγκες. Η ακρίβεια «θερίζει», ενώ οι απολύσεις και η υποαπασχόληση αποτελούν πλέον καθημερινό εφιάλτη για τον καθένα.
Σε οξύτατο πρόβλημα εξελίσσεται για δεκάδες χιλιάδες νέα ζευγάρια η φροντίδα και η αγωγή του παιδιού. Οι υπάρχουσες υποδομές, πέρα των γενικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σε ανεπάρκειες προσωπικού, αφήνουν έξω από τους δημοτικούς παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς δεκάδες χιλιάδες παιδιά που οι γονείς τους-νέα ζευγάρια κυρίως, έχουν ζητήσει την εγγραφή τους.
Αυτή η κατάσταση θα οξυνθεί δραματικά το επόμενο διάστημα με τη «νέα» διοικητική δομή («Καλλικράτης»), που θα οδηγήσει στην οριστική «απαλλαγή» του κράτους από κάθε ευθύνη και κόστος για την Προσχολική αγωγή και όχι μόνο, αλλά και σε απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων εργαζομένων στους Δήμους.
Στους Αγίους Αναργύρους για τη νέα χρονιά κατατέθηκαν 602 αιτήσεις και έγιναν δεκτές 412, δηλαδή περίπου ένα στα τρία παιδιά δε θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενηθεί σε σταθμό.

Την ίδια στιγμή καταργείται με απόφαση της διοίκησης ο Α΄ Δημοτικός Νηπιακός Σταθμός με το επιχείρημα του ετήσιου κόστους λειτουργίας.
Η απόφαση της πλειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου του νομικού προσώπου κάνει λόγο για κάλυψη των παιδιών από τον 3ο και τον 4ο σταθμό, όπου θα δημιουργηθούν νέα τμήματα.
Αποσιωπείται όμως το γεγονός ότι και οι δυο προαναφερόμενοι σταθμοί, παρότι λειτουργούν σε καινούρια κτίρια, μπορούν να φιλοξενήσουν συγκεκριμένο αριθμό παιδιών
Στο Καματερό κατατέθηκαν φέτος 225 αιτήσεις και μετά βίας θα ικανοποιηθούν οι 117 αφού προηγούνται οι επανεγγραφές που είναι 72. Σύμφωνα με τη διοίκηση, θα εξυπηρετήσουν μόνο 180 νήπια, δηλαδή από τις καινούριες αιτήσεις δεν θα ικανοποιηθεί το 48%.

Οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς υποστηρίζουν ότι με το υπάρχουν προσωπικό μπορούν να φιλοξενηθούν με ασφάλεια 160 παιδιά.
Πρέπει εδώ να επισημάνουμε τη στοχευμένη προσπάθεια των στηριζόμενων από το ΠΑΣΟΚ δημοτικών αρχών να αποθαρρύνουν πολλούς συνδημότες μας να καταθέσουν αιτήσεις καθώς σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν θέσει το εισόδημα τους είναι «απαγορευτικό».
Οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς βιώνουν την ανασφάλεια, την οικονομική τους εξαθλίωση και την πολιτική τους ομηρία, αφού οι περισσότεροι είναι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Την ίδια στιγμή η στελέχωση των σταθμών με προσωπικό υπολείπεται ακόμα και του αριθμού που ορίζουν οι κανονισμοί λειτουργίας τους.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, η παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ, στο νέο ενιαίο δήμο, σε καλεί να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στην κυβέρνηση και τις αντιλαϊκές δημοτικές αρχές.
Στις τοπικές εκλογές να «γυρίσουμε την πλάτη» σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και να ενισχύσουμε αποφασιστικά τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ».

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ:
· Να γίνουν δεκτά στη δύναμη των σταθμών όλα τα παιδιά που έχουν κάνει αίτηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις
· Να δοθεί άμεση λύση για την κτιριακή υποδομή με αξιοποίηση κτιρίων της δημοτικής αρχής ή άλλων δημόσιων οργανισμών ή με ενοικίαση ώστε, τώρα, να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τις συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και διατροφής των παιδιών στους σταθμούς, με ευθύνη και έλεγχο του κράτους και των αρμόδιων δημόσιων υπηρεσιών υγείας.
· Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών, των οικογενειών ανέργων και απολυμένων, των οικογενειών μεταναστών, καθώς και των οικογενειών με ανάπηρα παιδιά.
· Δύο χρόνια υποχρεωτική δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή και τριετή για τα παιδιά με ανάγκη ειδικής αγωγής.
· Να καταργηθεί κάθε πληρωμή από τους γονείς και να χρηματοδοτηθούν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί από τον κρατικό προϋπολογισμό
· Αποκλειστικά κρατικούς - δημόσιους, δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς και δημόσια κέντρα δημιουργικής απασχόλησης βρεφών και νηπίων.
· Να μη γίνει καμία απόλυση. Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, κατάλληλο για την αγωγή μικρών παιδιών, όπως βρεφονηπιοκόμων, νηπιαγωγών καθώς και βοηθητικού προσωπικού,
· Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου ή άλλης μορφής ελαστική απασχόληση.
Το αμέσως επόμενο διάστημα η Λαϊκή Συσπείρωση θα πάρει πρωτοβουλίες σε συνεργασία με σωματεία, γυναικείες οργανώσεις, συλλόγους γονέων-κηδεμόνων, τους γονείς που δεν έγιναν δεκτά τα παιδιά τους και άλλους μαζικούς φορείς να παρέμβει σε όλους τους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς στο δήμο για να δοθεί ΤΩΡΑ λύση του οξύτατου αυτού προβλήματος.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ
ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΩΣ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: