Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Δέκα Λόγοι για να μην γίνει το φεστιβάλ της ΚΝΕ στο ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Ανακοινώθηκε η διοργάνωση του 37ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Α.ΤΡΙΤΣΗ .
Παρά τον ξεκάθαρο ρόλο του Πάρκου Α.ΤΡΙΤΣΗ , για άλλη μια φορά χρησιμοποιείται αυτός ο χώρος που είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους , για μια ευρείας κλίμακας εκδήλωση .
Παρά τις διαβεβαιώσεις του τέως Προέδρου του φορέα , της διεύθυνσης του πάρκου, και των "θεσμικών" του χώρου και παρά την άποψη των περιβαλλοντικών οργανώσεων και των κατοίκων πως ο χώρος κακοποιείται και επιβαρύνεται με τέτοιες εκδηλώσεις και παρά την σειρά υπομνημάτων και καταγγελιών , που έχουν κατατεθεί , ξανά επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία.
Καταγγέλλουμε τον φορέα διαχείρισης αλλά και τους δήμους που παραχωρούν , τεμαχίζουν και χρησιμοποιούν τον χώρο κατά το δοκούν και ερμηνεύουν τον σκοπό του Πάρκου , ανάλογα με τις περιστάσεις .
Καταγγέλουμε τον φορέα διαχείρισης καθώς δεν απαιτεί από όλους και ιδιαίτερα τους δήμους Καματερού και Α.Αναργύρων να φροντίζουν μαζί του την διαφύλαξη , βελτίωση και υποστήριξη του χώρου και ασχολείται κυρίως με την εκποίηση- ενοικίαση χώρων για συγκέντρωση χρημάτων σαν να ήταν αυτό εμπορεύσιμο αγαθό με πρόσχημα την πληρωμή των τεσσάρων υπαλλήλων καθαριότητας που εύκολα θα μπορούσαν να πληρώνονται από τους δυο όμορους δήμους .
Καταγγέλλουμε ότι παρά την συνεχή υποβάθμιση του χώρου , σε αντίθεση με την ιδιαίτερη σημασία για τους κατοίκους της περιοχής ,(ιδιαίτερα των λαϊκότερων στρωμάτων ),σε κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν έχει συζητηθεί θέμα σχετικό με υποστήριξη , ενίσχυση ή φροντίδα του χώρου και η μόνη σχετική αναφορά ήταν η εξολοκλήρου υιοθέτησή του από τον Δήμο Ιλίου (ή θάνατος!).
ακολουθεί επιστολή που λάβαμε μέλους της επιτροπής κατοίκων .

10 Λόγοι για να μην γίνει το φεστιβάλ της ΚΝΕ στο ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

1) Γιατί πρέπει η εργαζόμενη Δυτική Αθήνα να αποκτήσει περιβαλλοντική κουλτούρα και να μη θεωρεί τα πάντα όπως η αστική κουλτούρα ελεύθερα προς "αξιοποίηση".

2) Γιατί επειδή είναι Παναθηναϊκό γεγονός χειραφετεί όλο το λαό της Αθηνάς στο ότι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση συνάδει με πληρωμή, σκουπίδια, ηχορύπανση, μεγάλες συγκεντρώσεις, άρνηση του οικοσυστήματος, κυκλοφοριακή συμφόρηση, αρκεί κάποιος "θεσμικός" να δώσει μία άδεια και μετά να μαζέψουμε τα σκουπίδια και τις εγκαταστάσεις

3) Γιατί ανοίγει το δρόμο το Πάρκο να μετατραπεί σε πολυχώρο εκδηλώσεων μαζικής κλίμακας. Να μας δείξουν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ βάσει ποιου τοπογραφικού οργανώνουν τις εκδηλώσεις και ποιοι τους ελέγχουν για την νομιμότητα των πράξεων τους εκτός εάν αποτελεί συνέχεια το Φεστιβάλ της μαγκιάς των Δήμων, της καφετέριας και άλλων φιλολαϊκών παραγόντων.

4) Γιατί πρέπει να απαγορεύεται η καταβολή χρηματικού αντιτίμου για την είσοδο στον Πάρκο για κάθε λόγο.

5) Γιατί ειδικά η κομμουνιστική αριστερά πρέπει να αποτελεί πρωτοπορία στην θωράκιση του περιβάλλοντος από αγνώμονες και επιτήδειους και όχι το αντίστροφο.

6) Γιατί νομιμοποιεί το πιο αντιδραστικό τμήμα του Προεδρικού Διατάγματος που δίνει άλλοθι σε ιδιώτες και κράτος να τεμαχίζουν το πάρκο.

7) Γιατί το λέει η Επιτροπή Αγώνα, η μόνη γνήσια λαϊκή δύναμη που δεν κρύβεται, δεν διαπραγματεύεται και δεν υποχωρεί για τον ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΛΕΥΘΕΡΟ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ.

8) Ας γίνει σε κάποιο ελεύθερο χώρο στην Εκάλη ή στο Ψυχικό να πάει εκεί η Εργατική Τάξη και η νεολαία να δει πως ζει ο ταξικός εχθρός και όχι εκεί που έχει ένα φυσικό πλούτο να κάνει το τσάμπα μάγκα το κόμμα της!

9) Γιατί οι προοδευτικοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι και η μη πράξη (μη ενόχληση του οικοσυστήματος του Πάρκου) είναι βροντερή πράξη υπεράσπισης του.

10) Γιατί η αναπαραγωγή της εργατικής δύναμης πέρα από την ποσοτική διάσταση (μέσα αναπαραγωγής) που χρειάζεται απαιτεί και ποιοτικά στοιχεία (χρόνο, περιβάλλον, καθαρή ατμόσφαιρα, ελεύθερους χώρους κ.α.)

Υ.Γ. Δεν έχω να αναφέρω κανένα λόγο για να γίνει το Φεστιβάλ της ΚΝΕ ή οποιαδήποτε άλλης αντίστοιχης κλίμακας γεγονός στο Πάρκο.

Μ., μέλος επιτροπής κατοίκων για το Παρκο Α.Τρίτση

1 σχόλιο:

Οικοδόμος είπε...

Επιτέλους εντοπίστηκε ο εχθρός του πάρκου και κατ’ επέκταση του περιβάλλοντος: οι κομμουνιστές! Κι αν ο λόγος με αριθμό 7 μιλά για την επιτροπή αγώνα που «δεν κρύβεται», ο/η συντάκτης του ειρωνικού-αντικομμουνιστικού καταλόγου κρύβεται πίσω από τη ανωνυμία του. Γιατί;