Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Επιστολή του Δημάρχου Νίκου Σαράντη στον Υπουργό Περιβάλλοντος

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη διακοπή ηλεκτροδότησης του Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης" έστειλε ο Δήμαρχος Νίκος Σαράντης στον Υπουργό ΠΕΚΑ Ευάγγελο Λιβιεράτο. Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής: 
Κύριε Υπουργέ, Η διακοπή της ηλεκτροδότησης του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» θέτει σε άμεσο κίνδυνο το πράσινο και τη συντήρηση των λιμνών και υγροβιότοπων αλλά και την ασφάλεια των χιλιάδων πολιτών που το επισκέπτονται. 
Είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο να διακυβεύεται για άλλη μια φορά μέσα σε λίγους μήνες η επιβίωση το Πάρκου, του σημαντικότερου πνεύμονα πρασίνου στη Δυτική Αθήνα, λόγω των σφαλμάτων και της αδιαφορίας που προκλητικά επιδεικνύει ο κρατικός μηχανισμός. 
Γνωρίζετε βέβαια ότι αν το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» υπάρχει σήμερα, αυτό οφείλεται στις συνεχείς δυναμικές παρεμβάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τελευταία αυτή του προηγούμενου Αυγούστου, όταν συνεργεία του ΑΣΔΑ και των Δήμων Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Ιλίου, εγκαταστάθηκαν στο χώρο του Πάρκου που είχε εγκαταλειφθεί από την Πολιτεία και ξεκίνησαν τις απαραίτητες εργασίες για τη συντήρηση του. 
Θα είναι κρίμα αν αυτές οι συνεχιζόμενες προσπάθειες της Αυτοδιοίκησης ακυρωθούν και πάνε χαμένες λόγω του νέου αυτού προβλήματος που προέκυψε με την ηλεκτροδότηση. 
Απευθύνομαι σε σας προσωπικά και ζητώ την άμεση παρέμβαση σας για να ξαναρχίσει η ηλεκτροδότηση του Πάρκου πριν να είναι πολύ αργά. Περιττό να τονίσω ότι το νέο αυτό περιστατικό αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ορθότητα και τον επείγοντα χαρακτήρα της πρότασης που ο ΑΣΔΑ και οι δυο όμοροι Δήμοι έχουμε καταθέσει για την μεταφορά στην Αυτοδιοίκηση όλων των αρμοδιοτήτων για τη διαχείριση του Πάρκου μαζί με τους προβλεπόμενους πόρους για τη συντήρηση του. 

 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΝΙΚΟΣ Α. ΣΑΡΑΝΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: