Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Τελικά η Δημοτική Αρχή τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί;

 
Θυμόμαστε, όταν ήμασταν μικροί, που έλεγαν «εγώ θα μπω στη θάλασσα για μπάνιο όταν το καρπούζι φτάσει στις 5 δραχμές», εννοώντας χρονικά κοντά στα μέσα αυγούστου όπου η θάλασσα είναι πιο ζεστή. 

Διαβάζοντας την ανάρτηση του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ, δεν θα μπορούσε να σχολιαστεί καλύτερα το γεγονός της …κατά παραγγελία προσωρινής αφαίρεσης άδειας λειτουργίας, από τις 14 (!) έως τις 24 Αυγούστου, του «ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟY - ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ-ΠΙΤΣΑΡΙΑ» ιδιοκτησίας της «ΓΥΑΛΙΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ε.Π.Ε.», στην κεντρική πλατεία των Αγίων Αναργύρων.

 Ιδίως εάν αναλογιστούμε το γεγονός oτι......... ο Δήμαρχος προκειμένου να εκδώσει την Απόφαση του αυτή ( ΑΔΑ ΒΛΩΛΩ62-ΚΑΚ), έλαβε υπόψη του:  
α) το με αριθμ. πρωτ. 1020/23915/39-γ έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας, Δ/νση Αστυν. Δυτ. Αττικής, Αστυν. Τμήμα Αγ. Αναργύρων, 
 β) την υπ’ αριθμ. 2372/10-6-2013 απόφαση του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Τμήμα 31ο ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, 
 γ) την με αριθμ. πρωτ. 23221/21-6-2013 ειδοποίηση σφράγισης καταστήματος χωρίς άδεια, τότε θα καταλάβουμε και την κρυστάλλινη ή κατ’ άλλους γυάλινη διαύγεια της Δημοτικής Αρχής. 

Από τα «έχοντας υπόψη» λοιπόν, στην με αριθμό 323/2013 Απόφαση Δημάρχου Αγίων Αναργύρων – Καματερού διαπιστώσαμε τα εξής:

Πρώτον, μνημονεύεται το με αριθμ. πρωτ. 1020/23915/39-γ έγγραφο του Αστυνομικού Τμήματος Αγ. Αναργύρων, χωρίς να μνημονεύεται η ημερομηνία του εγγράφου. 

Δεύτερον, μνημονεύεται η υπ’ αριθμ. 2372/10-6-2013 απόφαση του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Τμήμα 31ο ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και σε συνέχεια αυτής, μνημονεύεται η με αριθμ πρωτ. 23221/21-6-2013 ειδοποίηση σφράγισης καταστήματος, χωρίς να αναφέρεται ποια αρχή ή υπηρεσία εξέδωσε την εν λόγω ειδοποίηση!

 Και ενώ, όπως παρατηρείτε, όλα έχουν λάβει χώρα κατά τον μήνα Ιούνιο ήτοι, έγγραφο Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, Απόφαση ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ορφανό έγγραφο (διεκδικούμενης πατρότητας) περί «ειδοποίησης σφράγισης καταστήματος χωρίς άδεια» , τελικώς, η κατά παραγγελία Απόφαση Δημάρχου σφράγισε το κατάστημα όταν …τα καρπούζια έφτασαν στις 5 δραχμές! 

 Θα μου πείτε, γιατί να κλείσει το «ΓΥΑΛΙΝΟ» τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο όπου η πλατεία σφύζει από ζωή και όχι το 15αυγουστο που συναντάς μόνο …παχιές μύγες; 
 Είναι κι αυτή μια γυάλινη προσέγγιση. 

Τελικά η Δημοτική Αρχή τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί; 

 Μήπως τα συμφέροντα και την υγεία των καταναλωτών;
 Μήπως το Δημόσιο συμφέρον; 
 Ή μήπως τα συμφέροντα του παραβαίνοντος των υγειονομικών όρων και προϋποθέσεων λειτουργίας, διασφαλίζοντας του τις όσο το δυνατόν λιγότερες οικονομικές απώλειες, δια της μεθόδου της επιλογής βέλτιστης χρονικής περιοχής σφράγισης του καταστήματος; 

Υπάρχουν επαρκείς εξηγήσεις για την επιλογή της Δημοτικής Αρχής να συμπέσει η σφράγιση του "ΓΥΑΛΙΝΟΥ" με την ερήμωση της πόλης, εν μέσω αυγούστου; 
Ψιλά γράμματα θα μου πείτε, εδώ έκανε άλλα κι άλλα προκειμένου το φιλέτο (δημοτικό αναψυκτήριο κεντρικής πλατείας) να "περάσει" στα χέρια του συγκεκριμένου επιχειρηματία, αλλά και να συγκαλήψει ενέργειές του. 

Παρεπιπτόντως, ποιοι ήταν οι υγειονομικοί όροι ή προϋποθέσεις λειτουργίας που παραβιάστηκαν; Έχουν σχέση με τον άμεσο κίνδυνο της Δημόσιας Υγείας; (άρθρο 17 της Υιγ/Γ.Π./οικ. 96967/2012 (ΦΕΚ 2718/12 τ. Β) 

Η αντιπολίτευση να πήρε χαμπάρι για το όλο θέμα; 

*Το γεγονός της σφράγισης, το γνωρίζουμε από τότε που αναρτήθηκε η εν λόγω απόφαση. Κάναμε μια προσπάθεια στις ηλεκτρονικές νομικές βιβλιοθήκες να βρούμε την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου, αλλά αυτό θα καταστεί δυνατόν κατά το μήνα Σεπτέμβριο, όπως μας πληροφόρησαν από νομική βιβλιοθήκη που απευθυνθήκαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: