Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Υπέρ των συμπράξεων για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης η ΔΗΜΑΡ

Συνεδρίασε  η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς με θέματα τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου, τις ευρωεκλογές, αλλά και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Ο Φώτης Κουβέλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου με βάση τις αποφάσεις του Συνεδρίου και ενημέρωσε για τις σχετικές διεργασίες που έχουν γίνει και για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες.
Kat;opin, ο Γραμματέας της Κ.Ε., Θανάσης Θεοχαρόπουλος εισηγήθηκε τον προγραμματισμό δράσης του κόμματος για την επόμενη περίοδο.
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις εκλογές για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, η ΔΗΜΑΡ αναμένεται να επιδιώξει συμπαρατάξεις στη βάση προγραμματικών συμφωνιών, που θα αποτυπώνουν μια προοδευτική και δημοκρατική αντίληψη για τα κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα της περιφέρειας και την έξοδο από την κρίση.
Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, οι δημοτικές εκλογές πρέπει να αναδείξουν άξιους και ικανούς δημάρχους, καθώς και δημοτικά Συμβούλια, στη βάση αυτοδιοικητικών προγραμμάτων.
Αναφορικά με τις ευρωεκλογές, για τις οποίες υπήρξε ειδικός κύκλος συζήτησης, η Δημοκρατική Αριστερά θα επιχειρήσει να συνδέσει το ελληνικό ζήτημα με τις γενικότερες ευρωπαϊκές προοπτικές και θα επιμείνει στην κατεύθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

 http://www.aftodioikisi.gr/kommata/iper-ton-simpraxeon-gia-tis-ekloges-tis-topikis-aftodioikisis-i-dimar

Δεν υπάρχουν σχόλια: