Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Ο υποσταθμός της ΔΕΗ επί της πλατείας Μυκονιάτικων στο δημοτικό συμβούλιο

Την Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγίων Αναργύρων - Καματερού συζητήθηκε, μετά από αίτημα των κατοίκων, η εγκατάσταση του υποσταθμού της ΔΕΗ στην πλατεία Ελευθερίας στα Μυκονιάτικα.
Το δημοτικό συμβούλιο, μετά από την συζήτηση που ακολούθησε,  αποφάσισε την απομάκρυνση του υποσταθμού από την συγκεκριμένη τοποθεσία και τη διερεύνηση νέας. Η πρόταση να μεταφερθεί σε άλλο χώρο εντός της πλατείας (προς την οδό 25 Μαρτίου) δεν έγινε δεκτή από τους κατοίκους, ενώ στις διάφορες προτάσεις χωροθέτησης που ακουστήκανε ο δήμαρχος αντέτεινε ότι θα εξεταστούν από τους τεχνικούς του δήμου και της ΔΕΗ. Οι κάτοικοι ζήτησαν να συμμετέχουν κατά την εξέταση του θέματος και να συνδιαμορφώσουν τις όποιες λύσεις προταθούν.
Όσον αφορά, το γεγονός της αιφνιδιαστικής εγκατάστασης του υποσταθμού ο δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι το όλο θέμα προέκυψε από «αστοχία της υπηρεσίας» κι ο ίδιος δεν το γνώριζε και γι' αυτό έκανε παρέμβαση στη ΔΕΗ. Στο έγγραφο, όμως, της ΔΕΗ, που τοιχοκολλήθηκε επί του υποσταθμού (κάντε κλικ πάνω στην εικόνα) διαβάζουμε α) ότι χρειάζεται νέα αυτοψία από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (άρα υπήρχε προηγούμενη) για την κατάλληλη και ακριβή θέση του (νέου) επίγειου ή υπόγειου υποσταθμού και β) απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την όποια λύση προταθεί (άρα κάποιος έδωσε την άδεια).
Οι κάτοικοι, από τη μεριά τους ανέφεραν ότι σε επανειλημμένες επισκέψεις τους στην Τεχνική Υπηρεσία, που προηγήθηκαν του συμβουλίου, αναζητούσαν τα έγγραφα με τα οποία ενέκρινε την εγκατάσταση η Τεχνική Υπηρεσία και που δεν τους δίνονταν. Πότε ο υπεύθυνος Μηχανικός απουσίαζε και πότε προφασίζονταν μη σαφή περιγραφή των αιτουμένων στοιχείων, Τελικά δόθηκε μια γενική και αόριστη «Άδεια Τομής οδοστρώματος – πεζοδρομίου» και όχι η άδεια με την οποία η ΔΕΗ εκτέλεσε τις εργασίες και για την οποία τους ζητήθηκε να κάνουν σαφέστερο το αίτημά τους.
Παρακολουθείστε την τοποθέτηση των κατοίκων στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης, 12 Ιουνίου 2014.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: