Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Πάρκο Τρίτση: Μαζικός αγώνας ενάντια στην εμπορευματοποίησή του

http://paratiritisagionanargyron.blogspot.gr/
Η Προσωρινή Επιτροπή Αγώνα που συγκροτήθηκε στη συγκέντρωση της περασμένης Κυριακής, καλεί κάθε νέο, άνεργο, εργαζόμενο, συνταξιούχο, κάθε φίλο και επισκέπτη του Πάρκου να συμμετάσχει στην ανοιχτή λαϊκή συνέλευση, στις 24 Ιουνίου 2014, στις 8 το βράδυ, σε συζήτηση ώστε να αποφασιστεί η οργάνωση του αγώνα ενάντια στην εμπορευματοποίησή του.
Παραλλήλως, το μεν ΚΚΕ προέβη σε παράσταση προς τον πρόεδρο του φορέα του Πάρκου, ο δε ΣΥΡΙΖΑ με βουλευτές τους κατέθεσε ερώτηση σε συνδυασμό με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων. (δείτε παρακάτω)
Η Ανακοίνωση της Προσωρινής Επιτροπής Αγώνα
ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΡΙΤΗ 24 ΙΟΥΝΗ, ΩΡΑ 8μ.μ., ΣΤΟ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ
ΠΑΡΚΟΥ ΤΡΙΤΣΗ

Είναι σε όλους μας γνωστό, ότι το Πάρκο Τρίτση υποβαθμίζεται σκόπιμα, με στόχο να αποδεχτούμε κάποια στιγμή, όταν η κατάσταση φθάσει στο απροχώρητο, τη «λύση» που θα προσφέρουν κάποιοι ιδιώτες για τη «σωτηρία του». Η λύση του δεν θα είναι άλλη από την «αξιοποίησή» του προς όφελος κάποιων ιδιωτικών συμφερόντων, που θα εξυπηρετηθούν μέσα από κάθε είδους εμπορικών δραστηριοτήτων στο χώρο του Πάρκου.
Αυτές τις μέρες εξελίσσεται μία τέτοια προσπάθεια από τον Οργανισμό Διαχείρισης του Πάρκου για εμπορευματοποίηση κομματιών του Πάρκου, με παραχώρηση σε ιδιώτες. Μετά από δυναμική και μαζική παρέμβαση κατοίκων της περιοχής και φίλων και επισκεπτών του Πάρκου, αποτράπηκε ο διαγωνισμός. Στη συνέχεια η διοίκηση του οργανισμού προσπαθεί με αδιαφανείς διαδικασίες, να κάνει περαιτέρω διαγωνισμούς.
Εμείς οι κάτοικοι που πήραμε τις πρωτοβουλίες αντίδρασης, μαζευτήκαμε στις 15-6-14και δηλώσαμε την απόφασή μας, να μην επιτρέψουμε την εμπορευματοποίησή του και να διεκδικήσουμε την κρατική χρηματοδότησή του. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για τη σωτηρία του Πάρκου, προκειμένου να διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα του και να είναι προσβάσιμο για όλο το λαό.
Καλούμε τους νέους, άνεργους, εργαζόμενους, συνταξιούχους κάθε φίλο και επισκέπτη του Πάρκου να συμμετάσχει στην ανοιχτή λαική συνέλευση, στις 24 Ιουνίου 2014, στις 8 το βράδυ, να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε, για την οργάνωση του αγώνα για:
ΑΜΜΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΤΟΥNΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ
ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: