Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΤΗ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!

Σημαντικό ενδιαφέρον έχουν οι τοποθετήσεις του Γιάννη Ραγκούση αρμόδιου Υπουργού για την Αυτοδιοίκηση όπου οι αλλαγές πλέον είναι γεγονός!!!
Ας δούμε λοιπόν τι υποστήριξε χθες το βράδυ στην ομιλία του στη Βουλή όπως το περιγράφει το http://www.e-aftodioikisi.gr/




Την προώθηση της διοικητικής μεταρρύθμισης μέσα στο 2010 και τη διεξαγωγή των εκλογών για τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης με βάση τον νέο χάρτη, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκουσης.


Παραδεχόμενος ότι το εγχείρημα για λιγότερους και ισχυρότερους δήμους και αιρετή περιφέρεια, είναι πολύ δύσκολο, λόγω του λίγου χρόνου που απομένει μέχρι τις εκλογές, κάλεσε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης σε συνεργασία για την επίτευξη αυτού του στόχου.


«Απευθύνουμε σήμερα κάλεσμα συστράτευσης στην εθνική αυτή προσπάθεια σε όλους τους πολίτες.


Πρώτα, στον ίδιο τον κόσμο της αυτοδιοίκησης, και τους θεσμικούς φορείς της, που είναι οι φυσικοί πρωταγωνιστές και η κινητήρια δύναμη αυτής της προσπάθειας», ανέφερε ο κ. Ραγκούσης


Ο υπουργός Εσωτερικών περιέγραψε και τα βήματα της κυβέρνησης για την επίτευξη αυτού του στόχου.


«Το Πρώτο βήμα θα το κάνουμε με μια ενιαία μελέτη, ένα ενιαίο σχέδιο για ό,τι κάνουμε.Όχι πρόχειρα και αποσπασματικά.


Μελέτη που θα αναλάβει Επιστημονική Επιτροπή υψηλού κύρους, την οποία συγκροτούμε άμεσα, η οποία θα αξιοποιήσει με αυστηρά αντικειμενικά κριτήρια την πλούσια προεργασία που έχει γίνει.


Δυστυχώς τονίζω όχι στο ΥΠΕΣ.


Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να παρακαλέσω τον πρώην ΥΠΕΣ να διευκρινίσει ότι ο πρώην Πρωθυπουργός, κ. Καραμανλής, από παραδρομή ανέφερε χθες ότι : « Βάλαμε σε εφαρμογή πρόγραμμα διοικητικής μεταρρύθμισης και καταθέσαμε συγκροτημένη πρόταση για τη διοικητική δομή της χώρας». Διότι κάτι τέτοιο, όπως καλά γνωρίζει, βεβαίως δεν ισχύει.


Με το Δεύτερο βήμα θα προχωρήσουμε σε Διεξοδική διαβούλευση με όλους τους φορείς της αυτοδιοίκησης και τις τοπικές κοινωνίες, που βεβαίως θα κορυφωθεί με τη διαβούλευση ανάμεσα στα κόμματα και μέσα στο κοινοβούλιο.


Τρίτο βήμα και παράλληλο με τα δύο προηγούμενα: ο οδικός χάρτης εφαρμογής:


Συγκροτούμε άμεσα Επιτροπή Παρακολούθησης, με συμμετοχή του κράτους και των φορέων της αυτοδιοίκησης, η οποία θα προσδιορίσει μετρήσιμες, θεσμικές, λειτουργικές και οικονομικές προϋποθέσεις για το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των μεγάλων αλλαγών, προς όφελος του πολίτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: