Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

"ΤΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ"

O συνδημότης μας Αρίστος Προβατάκης μας περιγράφει από την δική του οπτική (πολιτική) γωνία τα εκλογικά αποτελέσματα σε συνάρτηση με όσα συμβαίνουν στο δήμο των Αγίων Αναργύρων.

"Πραγματοποιήθηκαν οι Εθνικές εκλογές της 4 Οκτ. 2009.

Ανέδειξαν αδιαφιλονίκητο νικητή το ΠΑ.ΣΟ.Κ ενώ βρήκαν την Ν.Δ με την μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία της.

Καταγράφηκε επίσης οριακή υποχώρηση των κομμάτων της αριστεράς Κ.Κ.Ε και ΣΥΡΙΖΑ.

Ενισχυμένος βρέθηκα και ο ΛΑΟΣ αν και με ποσοστά χαμηλότερα από εκείνα που προσδοκούσαν.

Οι οικολόγοι δεν κατάφεραν να εισέλθουν στη Βουλή, όπως συνέβη στην Ευρωβουλή.
Ως αναγνώστης συγχαίρω τον νικητή των εκλογών και ευχόμαι επιτυχία στο έργο του αφού αν αυτό επιτύχει θα ωφεληθεί όλη η Χώρα.
Η επιτυχία του ΠΑ.ΣΟ.Κ σίγουρα θα κριθεί και από την εφαρμογή που θα έχουν οι υποσχέσεις του για διαφάνεια, καλή διαχείριση, αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων και βέβαια από τις επιτυχημένες επιλογές του σε όλους τους τομείς και ασφαλώς και στην Αυτοδιοίκηση.
Η επιλογή του ΠΑ.ΣΟ.Κ στον δήμο μας με τον κ. Σαράντη, κάθε άλλο παρά φαίνεται να ακολουθεί τις γενικές αρχές της "δίκαιης κοινωνίας", της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας που αποτέλεσαν τις επίκαιρες εξαγγελίες του Γ.Α. Παπανδρέου.

Βεβαίως όλοι κρίνονται και κρίνονται διαρκώς.

Δεν θέλουμε να χρεώσουμε ούτε προθέσεις ούτε να προκαταλάβουμε κινήσεις. Θέλουμε να δούμε όμως συνέπεια λόγων και έργων.
Έχει πολλές φορές αποκαλύψει το agioianrgyroinews την "χαοτική" πρακτική του Δημάρχου και την μη τήρηση των προεκλογικών του 10+1 δεσμεύσεων, την αδυναμία του να εφαρμόσει το "Επιχειρησιακό" που ψήφισε, την υπερχρέωση του Δήμου με νέα δάνεια, την ασφυξία στην οποία τον οδήγησε και την απραξία που καταδικάστηκε η πόλη χωρίς το ελάχιστο έργο.
Ελπίζω η ενασχόληση του Δημάρχου με την προώθηση των υποψηφιοτήτων των κ.κ Μπίστη και Μίχου να μην "εξάντλησαν" τον τοπικό άρχοντα και η αποτυχία τους να τον έκανε να αντιληφθεί ότι οι φίλοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ στο Δήμο δεν είναι διατεθειμένοι να του κάνουν τα χατίρια.

Έχουν "νουν και γνώση" περισσότερη από αυτή που ο ίδιος κουβαλάει από τη θητεία του στον ΣΥΝAΣΠΙΣΜΟ.
Η μετατροπή του ωστόσο σε "κομματάρχη" εισπράχθηκε από πολλούς ψηφοφόρους, ιδιαίτερα αρνητικά, αφού η προβολή από μέρους του, συγκεκριμένων υποψηφίων υπήρξε απροκάλυπτη και ενοχλητική.

Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η Τοπική Οργάνωση δεν έχει κανένα λόγο να μετατρέπεται σε προεκλογικό μηχανισμό συγκεκριμένων υποψηφίων αλλά έχει καθήκον να στηρίζει και να βοηθά όλους τους κομματικούς υποψήφιους.

Η προτίμηση σε κάποιους είναι βεβαίως ατομικό δικαίωμα όμως σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τη μετατροπή της σε προσωπικό μηχανισμό.
Μακάρι να βάλουν κάποιοι μυαλό , γιατί η "προκοπή" της Ν.Δ πρέπει να διδάξει ότι τα "μαγαζάκια" έχουν άδοξο τέλος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: