Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΚΟΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

Από το www.aftodioikisi.gr
Αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρη Καστανίδη και του προέδρου της ΚΕΔΚΕ Νικήτα Κακλαμάνη προκάλεσε η παρέμβαση του πρώτου για τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες.
Η παρέμβαση Καστανίδη προκάλεσε δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΚΕ και δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, σύμφωνα με την οποία «ο υπουργός Δικαιοσύνης αντί να αποστείλει την επιστολή ζητώντας την εφαρμογή ενός ξεπερασμένου πλαισίου, όφειλε να καλέσει την ΚΕΔΚΕ, να συζητήσει το πρόβλημα και η κυβέρνηση να αναλάβει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, καθώς η τοπική αυτοδιοίκηση δε νομοθετεί» αλλά ο κ. Καστανίδης «σήκωσε το γάντι» «καρφώνοντας» τον ίδιο και τους υπόλοιπους άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εφαρμόζουν τέτοιες πρακτικές:
«Ο κ. πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ οφείλει να γνωρίζει ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του επικεφαλής των ΟΤΑ του Α΄ και Β΄ βαθμού δεν έχουν δικαίωμα να αναρτούν banners στους στύλους της ΔΕΗ, σε κεντρικούς δρόμους των δήμων και των νομαρχιών, με τις οποίες διαφημίζουν πάσης φύσεως δικές τους καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Τους παρακαλώ να ξεκινήσουν με την τήρηση των δικών τους υποχρεώσεων, πριν ζητήσουν αλλαγή του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καστανίδης.
Η απάντηση Καστανίδη προκάλεσε νέα ανταπάντηση Κακλαμάνη: «Τις ευθύνες τους οι δήμαρχοι και οι πρόεδροι Κοινοτήτων τις γνωρίζουν και τις αναλαμβάνουν. Εκείνο που δεν γνωρίζουν είναι αν ο κ. υπουργός γνωρίζει τις δικές του και αν πρόκειται να τις αναλάβει», τονίζει στη δηλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: