Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

"Γιατί δεν έγινε καμία κινητοποίηση από τη μεριά του ΚΚΕ"

Από το http://www.a-po-drasi.gr/

Στο blog «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» αναρτήθηκε ανακοίνωση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ με ημερομηνία 4/4/2011 που υπογράφουν ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ. Στην ανακοίνωση υπάρχει η εξής παράγραφος:Οι «αντιπολιτευτικές κορώνες» της παράταξης της ΝΔ (Δανάκος) στο δημοτικό συμβούλιο περιορίστηκαν σε - μια ανέξοδη κριτική στις αποφάσεις της διοίκησης. Η παράταξη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (Τερζόγλου) άφησε στο απυρόβλητο την πολιτική που εφαρμόζει η διοίκηση. Είναι και οι δύο συνυπεύθυνοι γιατί υιοθετούν τη λογική του ευρωμονοδρόμου και των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής.Στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού έχουν εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ 7 σύμβουλοι οι οποίοι δήλωσαν (όπως έχουν δικαίωμα) ότι εκπροσωπούν το ΚΚΕ. Εκτός αυτού διαμαρτυρήθηκαν εντόνως (και σωστά) όποτε έγινε αναφορά στην παράταξη τους ως «παράταξη του Κατσαντώνη».Θωρώντας ότι αναγνωρίζουν και σε μας το ίδιο δικαίωμα, διαμαρτυρόμαστε :

1.- Για τον χαρακτηρισμό της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ως παράταξη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (Τερζόγλου). Έχουμε δηλώσει με σαφήνεια ότι η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ δεν εκπροσωπεί στο Δημοτικό Συμβούλιο κανένα πολιτικό κόμμα. Είναι δημοτική κίνηση και παίρνει τις αποφάσεις της μέσα στα συλλογικά της όργανα. Απαιτούμε αυτή η θέση μας να γίνει σεβαστή ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.

2.- Η αναφορά ότι, υιοθετούμε τη λογική του ευρωμονόδρομου και των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής, είναι ψευδής και ανάξια διάψευσης. Οι καθημερινοί μας αγώνες ενάντια στο μνημόνιο, την τρόικα (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ) και την ληστρική πολιτική της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, δείχνει ποιοι είμαστε, χωρίς να έχουμε ανάγκη πιστοποιητικών ούτε από το ΚΚΕ ούτε από κανέναν.

3.- Ψευδής είναι και η αναφορά σε αντιπολιτευτικές κορώνες και σε ανέξοδη κριτική που αφήνει στο απυρόβλητο την πολιτική της Διοίκησης. Θυμίζουμε και στους συμβούλους του ΚΚΕ αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο τις αναρτήσεις στο blog μας με τίτλο: ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ στις 1/4/2011, ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ στις 30/3/2011 και ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ στις 20/3/2011 που κατατέθηκαν και στο Δημοτικό Συμβούλιο ως θέσεις της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, καλώντας παράλληλα τους δημότες να παρευρεθούν και να εμποδίσουν τη λήψη απόφασης, αντιγράφοντας ενδεικτικά μία παράγραφο:

“Ζηλεύοντας τη δόξα του συντρόφου του κ. Παπακωνσταντίνου, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού κ. Σαράντης, «προσφέρει» ένα ακόμη χαράτσι στους δημότες που τον ψήφισαν. Στους δε δημότες από το Καματερό, επιφυλάσσει ειδική μοίρα αφού η αύξηση σε αυτούς αγγίζει το 20%.

Σε μια εποχή που η οικονομία της χώρας εξαιτίας των πολιτικών που άσκησαν τα κόμματα του δικομματισμού, στα πλαίσια της πολιτικής της Ε.Ε. και της εξυπηρέτησης των ξένων και ντόπιων τοκογλύφων, οδηγήθηκε στην κατάρρευση, σε μια εποχή που όσοι εργάζονται ακόμη, έχασαν από 20% - 30% του εισοδήματος τους ενώ οι άνεργοι πέρασαν το 1 εκατ., η Διοίκηση του κ. Σαράντη, κάνοντας επίδειξη ισχύος αποφάσισε και διέταξε ακόμη ένα χαράτσι.”

Φυσικά από την ανακοίνωση απουσιάζει οποιοδήποτε σχόλιο για το γεγονός ότι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, δεν έγινε καμία κινητοποίηση από τη μεριά του ΚΚΕ, όπως συνέβη σε άλλες περιπτώσεις όταν το Δημοτικό Συμβούλιο απασχολούσαν ζητήματα ίδιας ή και μικρότερης σημασίας.

Είχαμε δηλώσει τόσο προεκλογικά όταν καλούσαμε τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σε κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές και το έχουμε επαναλάβει και μετά ότι, αντίπαλος μας δεν είναι οι δυνάμεις του ΚΚΕ. Γι αυτό άλλωστε, σε μια σειρά ζητήματα υπερψηφίσαμε προτάσεις ή και ψηφίσματα των εκλεγμένων συμβούλων με το ΚΚΕ.

Αντίπαλοι μας είναι η ληστρική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και οι σύμμαχοι της όπου και αν βρίσκονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: