Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

Nα "εκπολιτίσει" τους Kαματεριώτες

Από το http://dimotis-agan.blogspot.com/

Μπουχτισμένος από τις κτήσεις, ατάραχος και με παγωμένο βλέμμα έχοντας ικανοποιήσει την τυχοδιωκτική φιλοδοξία του, ο κονκισταδόρ Nicolas Saranteθ κοιτάει τους αυτόχθονες, οι οποίοι συρρέουν στην παραλία για να υποδεχθούν τους άγνωστους προς αυτούς εισβολείς.

Με εντολή του Don Saranteθ αποβιβάζεται στην νέα γη ο ιεραπόστολος Giovanni Liοtrivi, ένας ευτραφής φραγκισκανός μοναχός, ευβοϊκής καταγωγής. (Αυτός στην εικόνα δεν έχει καμία σχέση με τον Liοtrivi)

Αποστολή του G. Liotrivi είναι να εκπολιτίσει τους άξεστους, υπανθρώπους ιθαγενείς. Οι εντολές που έχει από τον ηγεμόνα κονκισταδόρ Nicolas Saranteθ είναι σαφείς......

Να καλύψει όλες τις λακκούβες ώστε οι ιθαγενείς να μην κυλιούνται στην λάσπη σαν τα γουρούνια, μετά να τους πλύνει και να τους ξεβρομίσει, και τέλος να τους φωτίσει τα μονοπάτια ώστε, το βράδυ που θα κυκλοφορούν να μην κουτουλάνε τα κεφάλια μεταξύ τους. Τη νέα γη την ονόμασε "Camatero".

(Από τα απομνημονεύματα ενός ΙΘΑΓΕΝΗ, έτος 1411 μ.Χ.)Τώρα θα δούμε τα απομνημονεύματα του Δημάρχου Αγίων Αναργύρων κ. Νικολάου Σαράντη. Θα τα βρείτε στα δελτία που εκδίδει το γραφείο τύπου του.


Μετά την επιτυχή καλλικρατική ένωση των δύο Δήμων και την κυριαρχία του Σαράντη, πρώτο μέλημα του Δημάρχου ήταν να στείλει τον αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Ελαιοτριβάρη, ως νέο ιεραπόστολο, να "εκπολιτίσει" τους Kαματεριώτες.
Αρχικά έπρεπε να καλύψει τις λακκούβες, διότι όπως πληροφορούμαστε το Καματερό είχε μόνο λακκούβες.
Μετά από τις λακκούβες ο Γ. Ελαιοτριβάρης έπρεπε να πλύνει και να ξεβρομίσει τους Καματεριώτες.Σύμφωνα δε με το δελτίο τύπου του Δημάρχου, οι κάτοικοι υποδέχθηκαν πολύ θερμά τα μέτρα ξεβρομίσματος.


Σχεδόν παραληρούσαν διότι, μάλλον έβλεπαν για πρώτη φορά στη ζωή τους.... τις μάνικες του κ. Ελαιοτριβάρη!Μετά απ' αυτά και με εντολή του Αγιαναργυριώτη Δημάρχου, ο κ. Ελαιοτριβάρης φρόντισε ώστε να φωτίσει περισσότερο τα μονοπάτια στο Καματερό, προφανώς για να μην κουτουλάνε τα κεφάλια τους οι εκεί ιθαγενείς κατά τις βραδινές ώρες.

Αυτή την εικόνα για το Καματερό θέλησε να παρουσιάσει ο κ Σαράντης διαφημίζοντας, ως πρώτες ενέργειές του, τον εκπολιτισμό των ιθαγενών από τον απεσταλμένο του "ιεραπόστολο" κ. Ελαιοτριβάρη, δυσφημίζοντας παράλληλα τον όμορο Δήμο μας, που ούτε λίγο ούτε πολύ μας παρουσίασε τους εκεί συνανθρώπους μας ως υπανάπτυκτους.


Το ερώτημα τώρα που τίθεται είναι το εξής: η καλή κατάσταση των δρόμων, η καθαριότητα και ο φωτισμός της πόλης είναι ή δεν είναι αρμοδιότητα του Δημάρχου; Τόσα χρόνια Δήμαρχος Καματερού ο κ Καμαρινόπουλος δεν ήταν;


Μα, με τον κ. Καμαρινόπουλο και τις δυνάμεις του δεν συνεργάστηκε ο κ Σαράντης προκειμένου να διεκδικήσει την δημαρχία ;


Τελικά, ο ρατσισμός του Μεγάλου προς τους Kαματεριώτες από την μία, και ο τρόπος της επικοινωνιακής διαχείρισης της αρχομανίας του μέσω των απομνημονευμάτων του (δελτία τύπου) από την άλλη, έρχονται να ολοκληρώσουν το πορτρέτο του φαιδρού Ηγεμόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: