Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, σε συνεργασία με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ, εφαρμόζει καινοτόμα Προγράμματα Πρόληψης και Αγωγής Υγείας στην τοπική κοινωνία, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα Κοινωνικής Προστασίας.
Προς αυτή την κατεύθυνση, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου συμμετέχει στο πρόγραμμα έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου.
Δεδομένου ότι καθημερινά διαγιγνώσκονται ολοένα και περισσότερα νέα περιστατικά με γυναικολογικό καρκίνο, η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση ανάγονται σε ζητήματα υψίστης σημασίας. Γιατί μόνο η έγκαιρη διάγνωση καθιστά δυνατή τη ριζική θεραπεία σε πρώιμο στάδιο, διαφυλάσσοντας με αυτόν τον τρόπο το πολυτιμότερο αγαθό, που είναι η υγεία μας.
Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού υλοποιεί εξειδικευμένες δράσεις, οι οποίες παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ στις γυναίκες της πόλης μας. Οι τελευταίες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ακίνδυνες, ανώδυνες και έγκυρες εξετάσεις για την έγκαιρη διάγνωση διαφόρων τύπων καρκίνου.
Το πρόγραμμα ήδη ξεκίνησε και για τον σκοπό αυτό, η Κινητή Μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα του Καματερού, και συγκεκριμένα Λ. Φυλής & Ιφιγενείας (έναντι Δημαρχείου) από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00 έως 15:30. Οι παρεχόμενες εξετάσεις αφορούν προληπτικό έλεγχο του τραχήλου της μήτρας με Τεστ Παπανικολάου και του μαστού με μαστογραφία.

Καλούμε όλες τις γυναίκες του Δήμου μας να συμμετάσχουν σε αυτό το αξιόλογο πρόγραμμα, το οποίο θα τους προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις, πολύ σημαντικές για την προαγωγή της υγείας τους και την πρόληψη της ασθένειας.

Τον συντονισμό και την οργάνωση αυτού του προγράμματος έχει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης, Σωτήριος Καμαρινόπουλος και η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.
Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες παρακαλούνται να απευθύνονται για ραντεβού στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, στο τηλέφωνο 210-2387584

Δεν υπάρχουν σχόλια: