Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΔΑΝΑΚΟΣ:Η αντιπολιτευτική στρατηγική κάθε παράταξης και η προσφορά της, θα κριθεί διαχρονικά

Από το http://enotikhporeia.blogspot.com/

Υλοποιώντας την υπόσχεσή μας για την πλήρη ενημέρωση των συνδημοτών μας χωρίς σκοπιμότητες και μικροψυχίες, σας παραθέτουμε τα οικονομικά στοιχεία που προκύπτουν με την έκθεση απογραφής του Δήμου μας.
Αναφέρουμε χωριστά τις υποχρεώσεις των μέχρι πρότινος δύο Δήμων Αγ. Αναργύρων και Καματερού, όπως ακριβώς περιγράφονται στην έκθεση απογραφής και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
1. ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.
Δήμος Αγ. Αναργύρων 8.278.146,33 ευρώ
Δήμος Καματερού 2.643.126,24 ευρώ
Σύνολο δανειακών υποχρεώσεων 10.921.272,57 ευρώ

2.ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Δήμος Αγ. Αναργύρων 4.183.499,45 ευρώ
Δήμος Καματερού 513.565,03 ευρώ
Σύνολο υποχρεώσεων 4.697.064,48 ευρώ

3.ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ, ΤΕΛΗ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Δήμος Αγ. Αναργύρων 1.035.704,00 ευρώ
Δήμος Καματερού 128.012,77 ευρώ
Σύνολο υποχρεώσεων 1.163.716,77 ευρώ

4. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΙΣΤΩΤΕΣ
Δήμος Αγ. Αναργύρων 1.213.693,59 ευρώ
Δήμος Καματερού 406.556,90 ευρώ
Σύνολο υποχρεώσεων 1.620.250,49 ευρώ

Αναλύοντας τα σύνολα των υποχρεώσεων των δύο Δήμων,
ο Δήμος Αγ. Αναργύρων έχει υποχρεώσεις της τάξεως των 14.711.043,37 ευρώ
και ο Δήμος Καματερού έχει υποχρεώσεις της τάξεως των 3.691.260,94 ευρώ
Συνολικά δηλαδή, οι υποχρεώσεις του Δήμου μας είναι 18.402.304,31 ευρώ

Τα εύλογα ερωτηματικά που τίθενται, είναι.
Με τις περικοπές χρημάτων που έχουν γίνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τις νέες αρμοδιότητες χωρίς τους ανάλογους πόρους που η κεντρική διοίκηση διοχετεύει στους Δήμους, με την όλη οικονομική κρίση που περνάμε σήμερα, με τα μέτρα που το μνημόνιο, το ΔΝΤ και η τρόικα επέβαλλαν στη χώρα μας, πως μπορεί να ορθοποδήσει ο υπερχρεωμένος Δήμος μας;
Για τη Διοίκηση που είναι υποστηρικτής του μνημονίου, που δέχεται ακόμα και τα Σ.Δ.Ι.Τ., που πρόσφατα έκανε ληστρικές αυξήσεις των δημοτικών τελών, ιδιαίτερα στη δημοτική κοινότητα Καματερού, που απεμπόλησε και ξεπούλησε στον κομματικό βωμό το ΙΚΑ Καματερού, εξαπατώντας τους συνδημότες μας με ψεύτικες υποσχέσεις περί δήθεν ανάκλησης της απόφασης μεταφοράς του, ο δρόμος θα είναι στο εξής πολύ δύσκολος.
Τη στιγμή κατά την οποία οι 259 εργαζόμενοι στο Δήμο με τις δαπάνες για τη μισθοδοσία και τα ασφαλιστικά ταμεία τους (ανελαστικές δαπάνες) πρέπει να καλύπτονται, ποιες είναι οι προτάσεις και
ο προγραμματισμός της διοίκησης για την παραγωγή αναπτυξιακού έργου, όταν τα χρέη έχουν εκτιναχθεί στα ύψη;
Ποιος είναι ο προγραμματισμός (αν υπάρχει), για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου, για την παροχή
στοιχειωδών υπηρεσιών στην καθαριότητα, στο περιβάλλον, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην παιδεία, στην κοινωνική μέριμνα;
Ποιος είναι ο προγραμματισμός (αν υπάρχει) για την κατασκευή έργων υποδομών και ποια θα είναι η αναπτυξιακή πολιτική του νέου μας Δήμου;
Η θέση μας, ως παράταξη, δεν είναι να βγάζουμε αντιπολιτευτικές κορώνες, ούτε να κάνουμε επαναστατική γυμναστική με τις κινήσεις της διοίκησης που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους.
Η θέση μας είναι η εποικοδομητική κριτική αντιπαράθεση με ουσιαστικές προτάσεις, που στόχο έχουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας.
Με προσθετική και όχι αφαιρετική διαδικασία συμμετοχής, με τεκμηριωμένες απόψεις, προτάσεις και παρεμβάσεις.
Με αφορμή κάποια "ανώνυμα"σχόλια στο blog "agioi anargyroi news", θέλουμε από την πλευρά μας να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.
Δεν έχουμε εξουσιοδοτήσει κανέναν άλλον, πλην των εκλεγμένων δημοτικών μας συμβούλων, να εκφράζουν τις θέσεις της παράταξης.
Επιδιώκουμε την καλοπροαίρετη πολιτική κριτική και αντιπαράθεση, που θα ασκείται επώνυμα.
Δεν θα επιτρέψουμε ως παράταξη τους ανέξοδους χαρακτηρισμούς, από "ανώνυμους των blogs".
Όλοι αυτοί "οι ανώνυμοι", το μόνο που συνειδητά κάνουν, είναι να ρίχνουν νερό στο μύλο της διοίκησης Σαράντη, προσπαθώντας να διασπάσουν την αντιπολίτευση.
Καλό θα είναι τα πολιτικά σχόλια και οι κριτικές, για να έχουν εγκυρότητα και βαρύτητα, να είναι επώνυμα και να μη κρύβονται πίσω από την ανωνυμία και το άγνωστο θολό τοπίο.
Και όσο για τις συμμαχίες, καλό θα είναι να υπάρχουν όταν πρόκειται για το καλό του Δήμου μας, όσο και αν αυτές κρατήσουν.
Χωρίς να επιδιώκουμε να είμαστε συνήγοροι άλλων, θεωρούμε ότι δεν είναι ηθική και έντιμη η παρέμβαση ανώνυμων σε "οικογενειακές υποθέσεις" των παρατάξεων.
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα αυτό.
Η αντιπολιτευτική στρατηγική κάθε παράταξης και η προσφορά της, θα κριθεί διαχρονικά και δεν είναι ανάγκη να γίνονται διασπαστικές τακτικές τύπου "Γκέμπελς" από κάποιους "γνωστούς ανώνυμους".
Με τη στάση,τις προτάσεις και τις θέσεις μας θα κριθούμε κι εμείς στο τέλος της θητείας μας, από το σύνολο των συνδημοτών μας.

Για την ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
Αγ.Αναργύρων-Καματερού,
Χριστόφορος Δανάκος

ΣΧΟΛΙΟ:Eυχαριστούμε την παράταξη του κ.Δανάκου για τα ..."καλά της¨ λόγια καθώς και καλά ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ!!!
Αν έκαναν την μισή αντιπολίτευση που κάνουμε εδώ και τρία χρόνια στο agioianargyroinews, η σημερινή δημοτική αρχή θα είχε πάει σπίτι της.
Εξάλλου όσο και αν σας ενοχλεί εμείς θα συνεχίζουμε να σχολιάζουμε την αντιπολιτευτική δράση της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ και φυσικά των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων.
Το μόνο που έχουμε να επισημάνουμε είναι ότι τα στελέχη σας δεν έδειξαν τα ίδια αντανακλαστικά όταν ο κ. Σαράντης "έδιωχνε" ουσιαστικά το ΙΚΑ Καματερού και έβαζε νέο χαράτσι στους δημότες με τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη.
Επίσης ας ασχοληθείθειτε σοβαρά με τον ρόλο που σας έδωσε ο λαός, να ασκήσετε υπεύθυνη αντιπολιτευτική δράση...
ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΟΛΗ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ... και αφήστε σε εμάς τους "ανώνυμους διασπαστές" να κάνουμε την κριτική στη σημερινή διοίκηση που την "χαιδεύουν" σχεδόν όλοι και όπως γνωρίζετε την χαιδεύουν και οι όψιμοι συνεργάτες σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: