Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Στηρίξετε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Αγ. Αναργύρων – Καματερού...


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/12 και ώρα 18:30 στο κτήριο του «ΠΕΥΚΩΝΑ».

"Η απόφαση για μείωση και σε κάποιες περιπτώσεις απαλλαγή απο τα τροφεία είναι μία πρώτη νίκη που πέτυχαν οι γονείς. Είναι αποτέλεσμα των συνεχών πιέσεων με δημοσιέυματα, προκηρύξεις, συνελέυσεις, συναντήσεις με τον δήμαρχο κ.λ.π. Θα συνεχίσουμε μέχρι να καταργηθούν πλήρως τα τροφεία καί να ικανοποιηθούν και τα υπόλοιπα αιτήματα μας"

Αγαπητοί γονείς

Σας καλούμε να στηρίξετε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Αγ. Αναργύρων – Καματερού........... Μαζεύουμε υπογραφές.Γινόμαστε μέλη γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Κανένας γονιός έξω από τα σύλλογο.


Πάνω από 300 παιδιά έμειναν έξω από τους παιδικούς σταθμούς αυτή τη χρονιά. Σ’ αυτές τις συνθήκες που η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο, που οι απολύσεις κύρια στις συνοικίες μας είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, που οι μειώσεις μισθών γίνονται όλο και μεγαλύτερες και δεν έχουν τέλος, είναι απαράδεκτο να ζητείται από τους γονείς να καταβάλουν τροφεία ή να αναγκάζονται οικογένειες να πληρώνουν ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Αλλά και για τα παιδιά που έγιναν δεκτά, η κατάσταση μας απαγορεύει να εφησυχάσουμε। Η αναλογία εκπαιδευτικού με νήπια και βρέφη είναι πολύ μεγαλύτερη από τα προβλεπόμενα από το νόμο! Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι κίνδυνοι για την ασφάλεια των παιδιών μας πολλαπλασιάζονται. Οι περικοπές έχουν αντανάκλαση ακόμα και στην ποιότητα της διατροφής παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού. Οι νηπιαγωγοί καλούνται να δουλέψουν χωρίς το αναγκαίο παιδαγωγικό υλικό. Για τα βρεφικά τμήματα ήδη ζητήθηκε από τους γονείς σε κάποιους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς να προσκομίσουν αναλώσιμα όπως πάνες. Σε λίγο θα μας ζητήσουν να καλύψουμε και το πετρέλαιο.


Έχουμε ευθύνη να μην αδιαφορήσουμε!
Η ατομική προσπάθεια δεν βγάζει πουθενά. Είναι υποχρέωσή μας συλλογικά και οργανωμένα μαζί με τους εκπαιδευτικούς και το βοηθητικό προσωπικό των σταθμών να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στην προσχολική αγωγή για τα παιδιά μας.

Ο σύλλογός μας απαιτεί:• Όλα τα παιδιά που οι γονείς κάνουν αίτηση στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς να γίνονται δεκτά.
• Σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς. Να φτιαχτούν νέοι.
• Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, εκπαιδευτικού και βοηθητικού, που να καλύπτει τις ανάγκες. Ζητούμε να εξαιρεθούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων.
• Να καταργηθούν τα τροφεία για όλους τους γονείς. Ένα ακόμη δυσβάσταχτο μέτρο που προστίθεται στους νέους φόρους που μας γονατίζουν.
• Να βελτιωθεί η μέριμνα για την ασφάλεια και την σίτιση, να εμπλουτιστεί το εκπαιδευτικό έργο.

Αγαπητέ γονέα και κηδεμόνα
Η συμμετοχή σου, η γνώμη σου είναι αναγκαίες! Όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/12 και ώρα 18:30 στο κτήριο του «ΠΕΥΚΩΝΑ».

Το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια: