Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ:ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ “ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ - ΣΑΡΑΝΤΗ” ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Aπό το http://www.a-po-drasi.gr/

Για μια ακόμη φορά η Διοίκηση Σαράντη απέδειξε ότι είναι μικρότερη των περιστάσεων. Παρά τις πολλές ευκαιρίες που (χωρίς να έχουμε αυταπάτες) της δώσαμε, προτίμησε να σταθεί στο πλευρό της κυβέρνησης παρά στο πλευρό χιλιάδων δημοτών που πλήττονται από τα χαράτσια και όχι μόνο.
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 29/11/2011 όπου μετά από πρόταση μας, ξανασυζητήθηκε το θέμα του χαρατσιού, η Διοίκηση του κ. Σαράντη ακολούθησε την προσφιλή της μέθοδο. Υιοθέτησε πλήρως το πλαίσιο που βάζει η κυβέρνηση για το χαράτσι, αποδεχόμενη μέτρα προστασίας μόνο για τους “αδυνατούντες” και άρχισε τις προκλήσεις απέναντι στην αντιπολίτευση για κάποιο ψήφισμα το οποίο τάχα “ψηφίστηκε” ομόφωνα στο Δήμο Καισαριανής!!!
Δεν απαντήσαμε σε αυτήν την πρόκληση που είχε σαν στόχο να ξεστρατίσει η συζήτηση και πιέσαμε την πλειοψηφία να συμπεριλάβει στους “αδυνατούντες” εκτός εκείνων που συμπεριλαμβάνει η ίδια η κυβέρνηση και όλους τους δημότες (μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες, μετανάστες κ.α.) που πλήττονται από τη ληστρική πολιτική της συνταγματικής χούντας Παπαδήμου. Μάλιστα δηλώσαμε ότι εάν γινόταν δεκτή η πρόταση μας, θα ψηφίζαμε κι εμείς το ψήφισμα της πλειοψηφίας.
Δεν έγινε δεκτή η πρόταση μας με αποτέλεσμα να υπερψηφιστεί από την πλειοψηφία το ψήφισμα “Παπαδήμου - Σαράντη” κι εμείς ψηφίσαμε τη δική μας πρόταση των 4 σημείων:
1.- Κανείς να μην πληρώσει το χαράτσι.
2.- Όσοι το πλήρωσαν εκβιαζόμενοι να τους επιστραφεί  άμεσα.
3.- Όσοι αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι, αφού πληρώσουν μόνο το ρεύμα, υπογράφουν μια εξουσιοδότηση προς τον δήμαρχο ή τον νόμιμο εκπρόσωπο του , ώστε να προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προς την ΔΕΗ , ώστε να μην κοπεί το ρεύμα αυτών των ανθρώπων.
4.- Εάν παρόλα αυτά η ΔΕΗ κόψει το ρεύμα κάποιου πολίτη, τότε ασκούνται ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ και παράλληλα το ρεύμα επανασυνδέεται, από ειδικά συνεργεία του Δήμου και εθελοντές ηλεκτρολόγους σε συνεργασία με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ.
Τό λόγο τώρα έχουν οι δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: