Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Δεν λαΐκιζαν γονείς και δημοτικές παρατάξεις.

Σε αυτή τη χώρα, δεν μας βούλιαξε το κοινωνικό κράτος αλλά το κράτος το κομματικό και των ημετέρων. Το κράτος των ανίκανων να διαχειριστούν, αλλά ικανότατων να διασπαθίσουν το δημόσιο χρήμα.

Όταν τον Μάιο του 2011 εν μέσω βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, παρά τις ικεσίες γονέων και δημοτικών παρατάξεων για κατάργηση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και αφού κατηγορήθηκαν για λαϊκισμό ,η Δημοτική Αρχή επέβαλε νέα αυξημένα τροφεία διότι, όπως αιτιολόγησε, είχαν αυξηθεί τα….pampers!

Υπήρχαν άραγε λεφτά ώστε η Δημοτική Αρχή να καλύψει τα τροφεία που επέβαλε;..................

Εμείς θα σας παραθέσου κάποιες περιπτώσεις διαχείρισης δημόσιου χρήματος από την Δημοτική μας Αρχή.


Μιλάμε για απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους, και όταν λέμε ημέτερους εννοούμε εταιρείες οι οποίες συνδέονταν με ιδιωτικές σχέσεις συνεργασίας με την αναθέτουσα αρχή. Όπως η εταιρεία που «έστησε» την προεκλογική προσωπική ιστοσελίδα του Δημάρχου και που κατόπιν έλαβε απευθείας ανάθεση ποσού 12.000 €, από τα χρήματα των δημοτών!

Μιλάμε για αλλεπάλληλες απευθείας αναθέσεις σε εταιρεία που πρόσφερε υπηρεσίες και εργασίες συναφείς, συγκεκριμένης κατηγορίας έργου συνολικού ποσού 127.000 €, ποσό για το οποίο θα έπρεπε να γίνει δημόσιος ανοικτός διαγωνισμός και να προκύψει η πλέον συμφέρουσα προσφορά ή η χαμηλότερη τιμή. Κατά διαβολική δε σύμπτωση, όλοι οι «σπασμένοι» προϋπολογισμοί αγγίζαν το όριο της απευθείας ανάθεσης!

Μιλάμε για την επισκευή της Βίλας Μέρλα, ποσού 140.000 €, που θα μπορούσε να επισκευαστεί με αυτεπιστασία ή ακόμα καλύτερα, όπως έγραψε Συμπολίτης μας, με εθελοντική εργασία. Το οδυνηρό είναι ότι η Δημοτική Αρχή αφού ξόδεψε τα λεφτά των δημοτών στην συνέχεια επέδειξε την πλήρη αδιαφορία της, παραδίδοντας την Βίλα Μέρλα αφύλακτη στους καταστροφείς και να απαιτείται πλέον η εκ νέου επισκευή της!

Μιλάμε για απευθείας ανάθεση ποσού 3690 € σε σύμβουλο , προκειμένου να ετοιμάσει φάκελο για επαναβεβαίωση διαχειριστικής επάρκειας, την στιγμή που δεν απαιτείτο και που αρκούσε, εκ μέρους του Δήμου, η υποβολή μιας απλής επιστολής στην οποία θα διευκρινιζόταν η νέα επωνυμία του Δήμου και οι νέες υπερεσιακές μονάδες που εμπλέκονται στην υλοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων πράξεων!

Μιλάμε για την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού που επιλέχθηκε το σύστημα μελέτη-κατασκευή και εκτιμήθηκε ο προϋπολογισμός στα 2.890.000 €, όταν διπλανός δήμος κατασκευάζει με μειοδοτικό σύστημα βρεφονηπιακό σταθμό, ίδιων θέσεων με το δικό μας, στη μισή τιμή.

Μιλάμε για την διαδικτυακή πύλη του Δήμου προϋπολογισμού 300.000 € που αξιοποιήθηκε και χρησιμοποιήθηκε από την Δημοτική Αρχή ως blog!

Μιλάμε για «χαρτζιλίκια» 6.000 € σε εκδότες, από την τσέπη των δημοτών, για να λιβανίζουν την αναθέτουσα αρχή.

Σε όσους λοιπόν απηύθυναν, προς γονείς και δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, το ερώτημα πού θα βρεθούν τα λεφτά εάν καταργηθούν τα τροφεία, την απάντηση μόλις την διαβάσατε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: