Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού συμπαραστέκεται στους απεργούς της Χαλυβουργίας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, μετά από διαλογική συζήτηση και ψηφοφορία, κατέληξε στην υιοθέτηση του ψηφίσματος συμπαράστασης στους απεργούς της Χαλυβουργίας που κατέθεσε ο Δήμαρχος Νίκος Σαράντης. Το ψήφισμα έχει ως εξής:
«Το Δ.Σ. Αγίων Αναργύρων – Καματερού εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη Χαλυβουργία Ασπροπύργου.
Οι 400 απεργοί εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία αρνούνται να δεχθούν τις απολύσεις 34 συναδέλφων τους, αρνούνται να δεχθούν την υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης που μειώνει το μισθό τους με την εφαρμογή του 5ωρου και των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
Ο αγώνας τους εκφράζει συνολικά τους έλληνες εργαζόμενους που σήμερα πιέζονται να αποδεχθούν τις εκβιαστικές επιταγές της Τρόικας, των κυβερνήσεων της ΕΕ και της μεγάλης εγχώριας εργοδοσίας, για δραματική συρρίκνωση του εισοδήματος τους και περιστολή των κοινωνικών δικαιωμάτων τους.
Το Δ.Σ. Αγίων Αναργύρων – Καματερού έχει και με προηγούμενη απόφαση του τονίσει ότι η μόνη διέξοδος από την κρίση είναι η ανάπτυξη, που προϋποθέτει στήριξη των λαϊκών εισοδημάτων, ώστε να ενισχυθεί η εγχώρια ζήτηση.
Οι πολιτικές «στήριξης της προσφοράς» τύπου Θάτσερ και Ρήγκαν, δηλαδή συνεχών ελαφρύνσεων στις επιχειρήσεις με μείωση μισθών και κοινωνικής ασφάλισης, έχουν πλέον εγκαταλειφθεί και από τις χώρες όπου ξεκίνησαν. Η δογματική επιμονή σ’ αυτές από την Τρόικα απειλεί να ξεθεμελιώσει την οικονομία και την κοινωνία μας.
Μέσα στο γενικότερο αυτό πλαίσιο, η νίκη του αγώνα των εργαζόμενων της Χαλυβουργίας θα δώσει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα στην κοινωνία μας.
Το Δ.Σ. αποφασίζει επίσης να προχωρήσει σε μια συμβολική κίνηση υλικής ενίσχυσης των απεργών εργαζομένων της Χαλυβουργίας Ασπροπύργου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: