Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Αίτηση ακυρώσεως και από το Δ. Περιστερίου για το χαράτσι ...ενώ ο Σαράντης κρύβεται


Σε μια νέα νομική ενέργεια προχώρησε ο Δήμος Περιστερίου προς το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), με εντολή του δημάρχου της πόλης Ανδρέα Παχατουρίδη κατά της επιβολής του Έκτακτου Ειδικού Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (χαράτσι) στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Συγκεκριμένα, από τη νομική υπηρεσία του δήμου κατατέθηκε παρέμβαση στη συζήτηση του δικαστηρίου υπέρ της αίτησης ακυρώσεως του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, δικάσιμος η οποία θα γίνει αύριο, με φορείς, συλλόγους και δήμους να βρίσκονται εκτός κτηρίου ΣτΕ, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στο χαράτσι.
Στην παρέμβασή του Δήμου Περιστερίου υπογραμμίζεται ότι:
«Η διακοπή της ηλεκτροδότησης σε πολίτες που αποδεδειγμένα αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στο ειδικό τέλος (φόρο) συνιστά στέρηση βασικών βιοτικών αγαθών, αναγκών για τη αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση των ανθρώπων.
»Στις περιπτώσεις αυτές, με κριτήριο την συνταγματικότητα κατοχυρωμένη αρχή της αναλογικότητας θα πρέπει να προτάσσεται η προστασία συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών, όπως η προστασία της αξίας του ανθρώπου, η προστασία της υγείας και της Ανθρώπινης ζωής, η προστασία της οικογένειας, της μητρότητας, της παιδικής ηλικίας, της τρίτης ηλικίας και των ευαίσθητων κατηγοριών πολιτών.
»Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι είδος - αγαθό πρώτης ανάγκης. Δεν είναι αγαθό πολυτελείας. Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είναι υποχρέωση της Πολιτείας και δεν μπορεί να συναρτάται με την φοροδοτική ή την οικονομική δυνατότητα ή αδυναμία των πολιτών».
Να υπενθυμίσουμε ότι από τις 4 Νοεμβρίου 2011 ο Δήμος Περιστερίου έχει καταθέσει εξώδικη διαμαρτυρία-πρόσκληση-δήλωση προς τη ΔΕΗ Α.Ε. για το χαράτσι.

http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: