Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

 
Μια επιπλέον «ριπή», την τρίτη κατά σειρά, έριξε η Δικαιοσύνη στα «θεμέλια» της εργασιακής εφεδρείας, αφού πρώτα είχε φροντίσει ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Ρέππας να την αποδομήσει, με την ομολογία του περί αποτυχίας του μέτρου*. Έτσι, λοιπόν, μετά το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά και το υπηρεσιακό συμβούλιο του ΣτΕ**,  που ακύρωσαν την έξοδο από το Δημόσιο δύο δικαστικών υπαλλήλων, έρχεται και το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών να βάλει τη δική του «βόμβα», καθώς με προσωρινή διαταγή του, «παγώνει» την υπαγωγή σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα εργαζομένου του Δημοσίου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία», στην αίτηση ακύρωσης της απόφασης για υπαγωγή του στην εφεδρεία, υποστηρίζεται πως παραβιάστηκε το δικαίωμά του να μετεξελιχθεί μισθολογικά κατά τα υπόλοιπα χρόνια της εργασίας του έως την τελική του συνταξιοδότησή του 2013.
Καμία αξιολόγηση
Όπως συνεχίζει το αιτολογικό του υπαλλήλου, που υπηρετούσε σε Υπηρεσία Δημοσιονομικών Ελέγχων, δεν υπήρξαν αντικειμενικά κριτήρια διότι δεν προηγήθηκε συγκριτική αξιολόγηση των προσόντων του με τους υπολοίπους υπαλλήλους. Υποστηρίζει, εξάλλου, ότι η αιφνίδια απόφαση ανέτρεψε τον οικογενειακό του προγραμματισμό, με αποτέλεσμα να μη δύναται πλέον να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.
Χθες, πάντως, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, τόσο ο αρμόδιος υπουργός Δ. Ρέππας όσο και ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης ήταν ήξεις-αφήξεις στο θέμα της εφεδρείας, καθώς το γενικό κλίμα που απέπνευσε από την κοινό τους συνέντευξη είχε... άρωμα «απολύσεων όχι τώρα, αργότερα ναι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: