Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Σε τραγική κατάσταση οι παιδικές χαρές στην Ελλάδα- 777 παιδιά τραυματίστηκαν σε ένα χρόνο στην Αττική

Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι παιδικές χαρές σε όλη
την Ελλάδα, οι οποίες στην πλειονότητα τους λειτουργούν με σπασμένα και σκουριασμένα όργανα, ενώ δεν πληρούν τους βασικούς κανόνες ασφαλείας, καθώς αρκετοί παιδότοποι δεν έχουν φωτισμό, φύλαξη και συντήρηση, με αποτέλεσμα να συνιστούν σοβαρό κίνδυνο για την σωματική υγεία των μικρών παιδιών.
Σε ολόκληρη την χώρα, έχουν καταγραφεί περίπου 10.000 παιδικές χαρές με τις περισσότερες να βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση, αναφέρει το Εθνος σε δημοσίευμα του, στο οποίο παράλληλα αναφέρεται η περίπτωση του Δήμου Αθηναίων ο οποίος έχει 130 παιδικές χαρές εκ των οποίων οι μισές δεν είναι πιστοποιημένες.
Η εικόνα των διαλυμένων παιδότοπων, αναμένεται να συνεχιστεί και στο άμεσο μέλλον καθώς όπως αναφέρει το δημοσίευμα δόθηκε διετής παράταση στους δήμους προκειμένου να αναμορφωθούν οι παιδικές χαρές σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
Είναι ενδεικτικό ότι το Κέντρο Ερευνας και Πρόληψης Παιδικού Ατυχήματος κατέγραψε μέσα σε ένα χρόνο 777 περιστατικά τραυματισμών παιδιών, σε παιδικές χαρές της Αττικής. Οι περισσότερες ελλείψεις παρατηρούνται σε παιδικές χαρές της περιφέρειας, ωστόσο και στην Αττική το ποσοστό των κακοτεχνιών είναι μεγάλο.


Πηγή:  iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: