Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ο Μέγας Σαλτιμπάγκος και οι προφητείες του

Αναδημοσίευση από το 
http://dimotis-agan.blogspot.gr/

Θλιβερός, επικίνδυνος, ανίκανος, ανάλγητος, υποκριτής και μέγας σαλτιμπάγκος και όλα αυτά για να παραμυθιάζει τους αυτόχθονες ώστε να υφαρπάξει ψήφους.


Διαβάστε τι έλεγε περήφανος και περιχαρής, προκειμένου να καρπωθεί τα αποτελέσματα από την διευθέτηση του ρέματος Εσχατιάς, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκος Σαράντης: «…ο κίνδυνος της πλημμύρας αποτελεί πια παρελθόν για το Καματερό».



Το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου 2013, το ρέμα της Εσχατιάς............. μπλοκαρισμένο με τα προϊόντα εκσκαφής και καθαιρέσεων από τις εργασίες διευθέτησης που εκτελούνται (τις οποίες εργασίες "επιβλέπει" στενά ο Νίκος Σαράντης και οι συνεργάτες του αντιδήμαρχοι και εκφράζουν μονίμως την ικανοποίησή τους), έγινε επιφανειακός χείμαρρος που σάρωσε τα πάντα

 
Συμπολίτες κινδύνεψαν και από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, περιουσίες καταστράφηκαν και παρόχθιοι δρόμοι της Εσχατιάς καταστράφηκαν και εξαφανίστηκαν βυθιζόμενοι στα τάρταρα. 



Δείτε τώρα τι βγήκε και είπε αυτός ο απίθανος τύπος, σε δημοσίευμα μετά την καταστροφική πλημμύρα στο Καματερό: «Αναμενόμενη(!) ήταν, σύμφωνα με το δήμαρχο Καματερού-Αγίων Αναργύρων Νίκο Σαράντη. Ο κ. Σαράντης είπε ότι το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό και ότι η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί, αλλά δεν έκανε καμία ενέργεια για να αποτρέψει τη σημερινή καταστροφή». 


 Αλλά δεν σταματάει ο ανεκδιήγητος αυτός τύπος εκεί, το συνεχίζει και παραπέρα. 

Σε δελτίο τύπου αναλύει, στους κρατικούς φορείς, γιατί έγινε η καταστροφή αυτή: «Τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου στην πόλη του Καματερού προξενώντας σοβαρές καταστροφές στην πόλη, οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην κατακλυσμιαία ροή νερού από τον ορεινό όγκο του Ποικίλου, ροή έντονη λόγω και του πρανούς του εδάφους.» και συνεχίζει «Σας τονίζουμε ότι η υπομονή των κατοίκων του Καματερού έχει εξαντληθεί ενώ περισσεύει η αγανάκτηση τους για τα συνεχή προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της αδράνειας του κρατικού μηχανισμού». 

 Τώρα πως γίνεται την ικανοποίηση του και προσωπική διαβεβαίωση για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Καματερού, να την μετατρέπει σε οργή των αυτοχθόνων λόγω της αδράνειας του κρατικού μηχανισμού, η οποία ξεχειλίζει …σαν την Εσχατιά μόνο ο ίδιος, ως παιδί λάστιχο λόγω κωλοτούμπας, γνωρίζει. 



 Αλλά ας αποδομήσουμε σιγά - σιγά αυτόν τον επικίνδυνο σαλτιμπάγκο. 

Όπως γνωρίζουμε, το Ποικίλο Όρος βρίσκεται στη θέση του εκεί κάτι εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Ομοίως και ο ορεινός όγκος της Πάρνηθας. Βροχές, καταιγίδες, κατακλυσμοί επίσης λαμβάνουν χώρα όσο και η ηλικία της Γής. Η απορροή και διαφυγή του νερού σε αυτές τις περιπτώσεις, χαράσσει δικές της διαδρομές στο ανάγλυφο της γης, από τα ψηλότερα στα χαμηλότερα, σχηματίζοντας αυλακώσεις που έχουν τις μορφές ρεμάτων, όπως ας πούμε αυτή της Εσχατιάς. 



Αυτό που συνέβη το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου 2013 δεν ήταν ότι ο πλανήτης Γη πρωτογνώρισε τις βροχοπτώσεις και απαιτήθηκε για πρώτη φορά τα ύδατα να αναζητήσουν την παρθενική διαδρομή απορροής τους. 
 Ήταν ότι, η Εσχατιά είχε περιορισμένη παροχετευτικότητα λόγω της μη απομάκρυνσης από την κοίτη των προϊόντων εκσκαφών και καθαιρέσεων από τις εργασίες διευθέτησης, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μειώνουν την ικανότητα του ρέματος να παραλαμβάνει τις ποσότητες των υδάτων αλλά να προκαλέσουν "έμφραγμα", με αποτέλεσμα την βίαιη ροή, λόγω στενότητας, και υπερχείλιση των υδάτων επιφανειακά σαρώνοντας και διαβρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Εξού και οι καταπτώσεις των πρανών του ρέματος και η καθίζηση του παρόχθιου οδοστρώματος. 



 Τα καιρικά φαινόμενα είχαν προαναγγελθεί. 

Οι υπεύθυνοι και συναρμόδιοι του έργου ήταν ενήμεροι. Οι επισκέψεις του τοπικού άρχοντα - ψηφοθήρα και συνεργατών του όπως διαπιστώνεται από τα δελτία τύπου ήταν καθημερινές, προσφάτως δε και με τον ίδιο τον Υπουργό. 



  Είναι επικίνδυνος, ανάλγητος και σαλτιμπάγκος αυτός ο τύπος. 
 

Εάν πράγματι είχε επισκεφθεί το χώρο και έβλεπε την εικόνα της κοίτης σε συνδυασμό με τα προαναγγελθέντα καιρικά φαινόμενα θα είχε χάσει τον ύπνο του και θα εξέδιδε δελτίο τύπου που θα έκρουε τον κώδωνα κινδύνου στην εταιρεία κατασκευής, απαιτώντας από την εταιρεία την άμεση απομάκρυνση των όγκων των μπάζων και τον καθαρισμό της κοίτης για προληπτικούς λόγους προς αποφυγής φαινομένων υπερχείλισης και πλημμύρας. 




  Αντιθέτως στα δελτία τύπου εξέφραζε την ικανοποίησή του για την πορεία και κατάσταση του έργου, ομιλώντας για την καθημερινή επίσκεψη των αντιδημάρχων του στο έργο και την αγαστή συνεργασία με την εταιρία σε επίπεδο διαρκούς ενημέρωσης και επαφής. 





Αποκορύφωμα του τυχοδιωκτισμού του, το μνημειώδες δελτίο τύπου – προφητεία πως …ο κίνδυνος της πλημμύρας αποτελούσε πια παρελθόν για το Καματερό για να διατυπώσει μετά την πρόκληση της πλημμύρας ότι …ήταν αναμενόμενη!

Νίκο, τα αυγά δεν βάφονται έτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: