Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ
 
H Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα «ΛΗΤΩ» που δημιούργησαν οι Γιατροί του Κόσμου με την υποστήριξη της εταιρίας Vodafone, συνεχίζοντας τη δράση της σε επιλεγμένους Δήμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, θα επισκεφτεί και το Δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου.
Συγκεκριμένα, η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα θα βρίσκεται στο κτίριο του Δημαρχείου επί της οδού Λ. Δημοκρατίας 61, από τις 9:00-14:00, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών υγείας σε παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε αυτές για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους.
Την ίδια μέρα η Μονάδα θα προσφέρει:
  • δωρεάν παιδιατρική περίθαλψη, διαγνωστικό έλεγχο, οδοντιατρικό έλεγχο και παρακολούθηση
  • δωρεάν φαρμακευτική αγωγή με την παροχή βασικών παιδιατρικών φαρμάκων
  • προληπτική φροντίδα και αγωγή υγείας
  • εμβολιαστική κάλυψη σε ανασφάλιστα παιδιά
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα  που δημιούργησαν οι Γιατροί του Κόσμου με την ευγενική χορηγία της Vodafone, από το 2003 ως σήμερα έχει επισκεφθεί 30 νησιά και 45 Νομούς της Ελλάδας και έχει προσφέρει εθελοντικά τις επιστημονικές της υπηρεσίες σε 55.000 παιδιά ηλικίας 4-12 ετών.
Από το 2012, η πολυετής αυτή προσπάθεια της Vodafone και των Γιατρών του Κόσμου, ενισχύεται με τη συμμετοχή του ΣΚΑΪ, με σκοπό όλο και περισσότερα παιδιά να ενημερώνονται και να λαμβάνουν την φροντίδα της Κινητής Μονάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: