Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Η διοίκηση Ν. Σαράντη (στηρίχθηκε το 2010 από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Οικολόγους) είναι μια αντιλαϊκή δημοτική αρχή...



Περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.


18 Μάη ψηφίζουμε  Λαϊκή Συσπείρωση
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Θανάσης  Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτή

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Γιάννης Πρωτούλης,  μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Υποψήφιος δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Δημήτρης Κατσαντώνης, στέλεχος του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος.

Εργάτη, άνεργε, συνταξιούχε, αυταπασχολούμενε, νέα και νέε,
Σε καλούμε σε συστράτευση και αγώνα. Ψηλά το κεφάλι. Να μην παγιδευτεί η λαϊκή αγανάκτηση στις παγίδες που στήνουν παλιοί και νέοι «σωτήρες».
Όχι άλλος χαμένος χρόνος.
Ψήφισε και στο Δήμο με βάση το ταξικό σου συμφέρον. Ψήφισε Λαϊκή Συσπείρωση. Γύρισε την πλάτη σε «αυτοδιοικητικούς», «αριστερούς» ,«ανεξάρτητους» υποψηφίους που προσπαθούν να υφαρπάξουν για μια ακόμα φορά τη λαϊκή ψήφο.
Απόρριψε τα κόμματα της συγκυβέρνησης (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και τις παρατάξεις που στηρίζουν. Είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα. Τα «Ποτάμια» και οι «Ελιές» δε μπορούν ούτε να τους ξεπλύνουν ούτε να τους κρύψουν.
 Μην παγιδευτείς με τα ψεύτικα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ. Τάζει «λαγούς με πετραχήλια» για να χρησιμοποιήσει την ψήφο σου στο βωμό της «υγιούς επιχειρηματικότητας» και του «οράματος» του για φιλολαϊκή Ευρωπαϊκή Ένωση και «εξανθρωπισμένο» καπιταλισμό. Η «άνοιξη» του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι άλλος ένας βαρύς χειμώνας για το λαό.
Στείλε στο περιθώριο τα μαντρόσκυλα του συστήματος, τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Είναι τσιράκια των αφεντικών και εχθροί του λαού.
Στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού ψήφισε Λαϊκή Συσπείρωση, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ. Έχεις  πολλούς λόγους να κάνεις αυτήν την ξεκάθαρη επιλογή.
Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση αγωνίστηκαν σταθερά για τα λαϊκά συμφέροντα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε., περιφερειών, δημοτικών αρχών . Συγκρούστηκαν με την αντιδραστική μεταρρύθμιση  του Καλλικράτη που ήταν μοχλός επιβολής της αντιλαϊκής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο για να τσακιστούν δικαιώματα και κατακτήσεις, όταν όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις στήριζαν ή έκαναν κριτική σε δευτερεύοντα ζητήματα, συμφωνώντας στην ουσία.
Οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο μας συμπαραστάθηκαν σε όλους τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες στην περιοχή μας. Βρέθηκαν στους χώρους εργασίας σε απεργίες και κινητοποιήσεις. Στηρίζουν τους αγώνες των εργαζομένων στο Δήμο για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, τους αγώνες των ανέργων, τις κινητοποιήσεις των γονέων για την κατάργηση των τροφείων, κόντρα στις συγχωνεύσεις σχολείων. Στο πλευρό των λαϊκών οικογενειών που έμειναν χωρίς ρεύμα, των κατοίκων του Αττάλου, στην πρώτη γραμμή για ένα Πάρκο Τρίτση που θα αποτελεί λαϊκή περιουσία.
Καμία εμπιστοσύνη στη σημερινή διοίκηση του δήμου και στις άλλες δημοτικές παρατάξεις, είτε στηρίζονται επίσημα από τα άλλα κόμματα είτε  εμφανίζονται ως «ανεξάρτητοι», «υπερκομματικοί» ή «ενωτικοί και εκφραστές όλης της αριστεράς».
 Κοροϊδεύουν για να πάρουν την ψήφο σου. Όλα τα «δημοτικά προγράμματα» και οι παρατάξεις έχουν πολιτική αναφορά και «χρώμα», αφού όλα τα προβλήματα έχουν αιτίες και λύσεις που συνδέονται με την πολιτική, τη διακυβέρνηση, το κράτος. Μια είναι η διαχωριστική γραμμή: ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες.
Η διοίκηση Ν. Σαράντη (στηρίχθηκε το 2010 από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Οικολόγους) είναι μια αντιλαϊκή δημοτική αρχή, παρόλο που προσπαθεί να εμφανιστεί ως δήθεν «ανεξάρτητη» και «αυτοδιοικητική». 
Στηρίζει, προωθεί και εξειδικεύει την επίθεση Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυβέρνησης ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, εφαρμόζοντας κατευθύνσεις και μέτρα αντιλαϊκά. Βάζει πλάτη στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων στο δήμο και πρωτοστατεί στην πρόσληψη συμβασιούχων και εργαζόμενων μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με καθεστώς γαλέρας. Είναι υπέρ της τοπικής φορολογίας και επιβάλλει την ανταποδοτικότητα για τις υπηρεσίες, δηλαδή «πλήρωσε πάλι για να έχεις». Καταρτίζει προϋπολογισμούς όπου κύρια πηγή των τακτικών εσόδων του δήμου είναι φόροι και τέλη. 
Αύξησε τα δημοτικά τέλη στην αρχή της θητείας της, με εκτίναξη στο Καματερό (23% στα σπίτια και 76% στα μαγαζιά). 
Είναι υποκρισία ότι έκτοτε τα διατηρεί σταθερά, όταν έχει χτυπηθεί βάναυσα το εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών. Επιβάλλει τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και αποκλείει το ένα στα δυο παιδιά από το δικαίωμα στην προσχολική αγωγή. Δεν διεκδικεί τους παρακρατηθέντες πόρους από το κεντρικό κράτος. Στηρίζει τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που δίνουν κέρδη στους ιδιώτες και αδειάζουν την τσέπη των λαϊκών στρωμάτων.
Όποιον μανδύα και εάν φορέσει η δημοτική αρχή, η ουσία δεν αλλάζει. Είναι μακριά από τους αγώνες του λαού, τον θέλει στο περιθώριο, με  φιέστες και συναντήσεις κορυφής σε υπουργικά γραφεία. Ως τοπικός φορέας της αντιλαϊκής πολιτικής είναι συνένοχη για τη ανεργία, τα κλειστά μαγαζιά, τη φτώχεια και στο δήμο μας, όσο και αν προσπαθεί να καλυφθεί κάτω από ένα «φιλολαϊκό» προσωπείο με συσσίτια και βοήθεια σε φτωχούς και βασανισμένους ανθρώπους. «Να σε κάψω Γιάννη, να σ΄αλείψω λάδι», όπως λέει ο λαός μας.
Η παράταξη Αλληλεγγύη με επικεφαλής τον Γ. Κομματά ακολουθεί το δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ που εκπροσωπεί στο δήμο μας.
Είναι δοκιμασμένοι.   
Στους δήμους που ασκούν διοίκηση, εφαρμόζουν κατά γράμμα τις αντιλαϊκές πολιτικές. Στους δήμους που στήριζαν τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ, συνδιοικούσαν. Στα όργανα της τοπικής διοίκησης (Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων - Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής), όλα τα προηγούμενα χρόνια συντάχθηκαν  στις βασικές αποφάσεις με τις δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Στο δήμο μας, έχουν κάνει «μεταγραφή» την πλειοψηφία των  πρώην τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ . Στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, συμπλέουν με τις συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Ψήφισαν στο δημοτικό συμβούλιο το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που εφαρμόζει η διοίκηση, πρόγραμμα ανακύκλωσης της ανεργίας και χτυπήματος των μισθών. Πρόκειται για τα πεντάμηνα με μισθό 489 ευρώ (429 ευρώ για νέους κάτω των 25) και κανένα δικαίωμα. Καλλιεργούν αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει μια «φιλολαϊκή» Ευρωπαϊκή Ένωση.  
Κανένας αγωνιστής, αριστερός, προοδευτικός άνθρωπος, να μην πέσει στην παγίδα τους.
Η παράταξη του Ν. Νταηλάκη (Ασυμβίβαστη Πορεία) αυτοπροβάλλεται ως « η μόνη ανεξάρτητη» και «υπερκομματική». Δεν έχουν πρόβλημα να πάρουν διαζύγιο και από την πραγματικότητα, αφού είναι γνωστό ότι στηρίζεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.  Λαϊκίζουν γιατί θέλουν να κρύψουν τη συμφωνία τους με τις ασκούμενες πολιτικές, που έφτασαν το λαό μας σε αυτό το σημείο. Στέκονται στα σημεία και ασκούν κριτική στα επιμέρους για να κρύψουν τη συμφωνία τους με την ουσία. Η κριτική τους στη διοίκηση του Ν. Σαράντη είναι ότι δε διαθέτει «όραμα», δίνοντας ουσιαστικά άλλοθι στην αντιλαϊκή πολιτική της.
Εργάτη, άνεργε, συνταξιούχε, αυταπασχολούμενε, νέα και νέε,
Εμπιστεύσου τη Λαϊκή Συσπείρωση, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ.  Οι αγωνιστές εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Περιφέρειες και Δήμους πάλεψαν και θα παλέψουν για να υπάρξει ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων από τα πιεστικά προβλήματα. Αντιπαλεύουν και αντιπολιτεύονται την αντιλαϊκή πολιτική και τα μέτρα των κυβερνήσεων και της ΕΕ . 
Αγωνίζονται:
-Για την προστασία των ανέργων και των φτωχών οικογενειών, για τα δικαιώματα των νέων και τις ανάγκες των ζευγαριών
-Για να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και αγρότες από φόρους και δάνεια που τους πνίγουν.
-Για σταθερή εργασία για όλους και όχι την επέκταση της προσωρινής ελαστικής δουλειάς με μισθούς πείνας, τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις
-Για έργα και υποδομές για αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρικά και πυροπροστασίας. Για την κατάργηση των διοδίων. Για να μην παραδίδουν το νερό, τα δάση, τις παραλίες, στην εκμετάλλευση και στην καταστροφική δράση του κεφαλαίου. Για δημόσιες φθηνές συγκοινωνίες.
-Για δημόσια δωρεάν παιδεία που θα μορφώνει τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, για δωρεάν σύγχρονες παροχές υγείας, για δωρεάν και ασφαλές φάρμακο. Για να έχουν όλα τα παιδιά θέση σε σύγχρονους παιδικούς σταθμούς με μόνιμους παιδαγωγούς χωρίς τροφεία.
Στις 18 Μάη κάνε αποφασιστικό βήμα. Ψήφισε Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Για να εκλεγούν  αγωνιστές στο Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο που θα είναι δίπλα στον αγώνα για το μεροκάματο, την υγεία, την παιδεία, θα συγκρούονται με την πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα συμβάλλουν στην πάλη του εργαζόμενου λαού για να γίνει κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.

Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές ΚΚΕ 
και
Λαϊκή Συσπείρωση
στις Περιφερειακές Δημοτικές εκλογές

Δυναμώνουμε παντού τη δική μας φωνή και δύναμη

Δεν υπάρχουν σχόλια: