Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ανεξάρτητος δήλωσε ο Νίκος μετά την έξοδό του από το κέντρο απεξάρτησης «Ο ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ»


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από το http://dimotis-agan.blogspot.gr/


Το blog επισκέφθηκε το γνωστό κέντρο απεξάρτησης «Ο ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ» και συνομίλησε με τον θεράποντα ιατρό Dr Ανάργυρο Καματερό, θέτοντάς του ορισμένες ερωτήσεις.

dimotis-agan: Δόκτωρ, ο Νίκος μόλις πήρε εξιτήριο από το κέντρο απεξάρτησης έκανε ορισμένες δηλώσεις. Αρχίζοντας τις δηλώσεις του μας κάλεσε να τον θυμηθούμε ως παιδί με κοντά παντελονάκια, ποια είναι η σημειολογία της δήλωσής του…….

Dr Aνάργυρος Καματερός: Μην ψάχνετε σημειολογία. Μια από τις παρενέργειες της θεραπείας είναι το σύνδρομο «Βασιλάκης Καΐλας«. Είναι η προσπάθεια δηλαδή να επανέλθει σε μια ανέμελη εποχή όταν η αθωότητα εκφραζόταν μέσα από τα κοντά παντελονάκια και το γλειφιτζούρι στο χέρι. Χρησιμοποιεί δηλαδή μια εικόνα π.χ. του λουστράκου που μπορεί να ευαισθητοποιήσει τους καχύποπτους προς αυτόν.



dimotis-agan: Στις δηλώσεις ο Νίκος  ανέφερε » Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος διατηρώντας το ίδιο πλαίσιο αρχών και αξιών. Πίστη στη διαφάνεια, εντιμότητα στη διοίκηση». Όταν λέει πίστη στη διαφάνεια, εντιμότητα στη διοίκηση σημαίνει ότι π.χ. θα εμφανίσει στον κύριο Νίκο Νταηλάκη τα τιμολόγια της πολυδάπανης διαφημιστικής καμπάνιας, «Το όνειρο έγινε πραγματικότητα» ;

Dr Aνάργυρος Καματερός: Όχι, όχι. Μην μπερδεύεστε. Θα πρέπει πρώτα να σας κάνω μια αναφορά στον καθορισμό του νορμάλ και του παθολογικού για να καταλάβετε. Όταν μια θεσμική κυρία μπαίνει σε ένα μαγαζί και αρχίσει να το ξαφρίζει αυτό είναι παθολογικό. Όταν όμως ψωνίζει και κόβει τιμολόγια (για αναφερθώ στο παράδειγμά σας) και τα οποία προσκομίζει στον άντρα της και στο λογιστή της, αυτό είναι νορμάλ. Στην προκειμένη περίπτωση όμως δεν πρόκειται ούτε περί παθολογικού ούτε περί νορμάλ. Πρόκειται περί ιδεοψυχαναγκαστικής συμπεριφοράς λόγω εκλογών ήτοι,  περί καταναγκαστικής ακατάσχετης λογοδιάρροιας περί αρχών και αξιών, ασχέτως με το εάν ο ίδιος διαφωνεί κάθετα με αυτά που επικαλείται.



dimotis-agan : Στις δηλώσεις του ο Νίκος ανέφερε : «Δεν ζητήσαμε, δεν θα ζητήσουμε και δεν μας αφορά κανένα χρίσμα. Πιστεύω ότι αξίζει να δημιουργήσουμε μια νέα διευρυμένη, ενωτική, προοδευτική, αυτοδιοικητική κίνηση που μπορεί να κάνει καλύτερη τη ζωή μας».  Δόκτωρ, να δεχθούμε ότι απεξαρτήθηκε από την πρέζα του χρίσματος, μπορείτε να μας πείτε πως αίφνης, μετά από 35 χρόνια, έχει αυτή την ενόραση; Οτι δηλαδή μπορεί να γίνει καλύτερη η ζωή μας με την διεύρυνση και την ένωση τώρα, ενώ αυτό δεν μπορούσε να γίνει π.χ. το 2010 ή το 2006 κλπ.;
Dr  Ανάργυρος Καματερός: Θα σας πω. Η θεραπεία αφορούσε στην ουσία «χρίσμα». Δεν μπορέσαμε να τον κάνουμε καλά στην εξάρτηση που είχε σε ισχυρές ουσίες όπως οι Κάπα Reasearch, Metron Analysis, ALCO, η Κάλπη κλπ. Οσο λοιπόν οι ουσίες αυτές είναι καθαρές δεν υπάρχει η ανάγκη για κάποιες άλλες ουσίες ή ενοράσεις. Όταν όμως οι προαναφερόμενες σκληρές ουσίες αρχίσουν να περιέχουν σε χαμηλά ποσοστά τις υποουσίες  ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τότε ο ασθενής, όπως και κάθε άλλος ασθενής, νομοτελειακά θα άρχισει να ψάχνεται σε νέες πιάτσες, για νέα βαποράκια και νέες ουσίες για το πολυπόθητο ταξίδι στη  παραμύθα.

Διαβάσατε αποσπάσματα από τη συνέντευξη μας με τον  Dr Ανάργυρο Καματερό. Εμείς θα επανέλθουμε με την υπόλοιπη ύλη της συνέντευξης.

Διαβάστε εδώ όλη τη δήλωση του Νίκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: