Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ-ΔΑΑΚ



Σε μια, τουλάχιστον αμφιλεγόμενη, απόφαση προχώρησε ο ΟΠΑΠ- ΔΑΑΚ στη συνεδρίασή του της 18/5/15, παρά την αντίρρηση που είχαν οι εκπρόσωποι της «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ» και της «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ». Έτσι, κατά πλειοψηφία ο οργανισμός προχώρησε στην αποδοχή της εισήγησης που επισυνάπτεται.
Είναι προφανές ότι με την απόφαση αυτή ανακύπτουν 2 μείζονα ζητήματα.
Α) Εκχωρείται, για τρεις ολόκληρους μήνες, η χρήση ενός δημόσιου χώρου σε μια ιδιωτική επιχείρηση το STUDIO LIVE. Έτσι οι όποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου, ακόμη και η εορτή των Αγ. Αναργύρων και οι εκδηλώσεις των πολιτιστικών  συλλόγων κλπ, περνάνε στην απόλυτη διαχείριση μιας ιδιωτικής επιχείρησης.
Β) Στην απόλυτη δικαιοδοσία της ίδιας επιχείρησης επαφίεται το πρόγραμμα και η ταυτότητα αυτών των εκδηλώσεων. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του προέδρου του ΟΠΑΠ- ΔΑΑΚ  πως όποιος το ζητήσει μπορεί να πραγματοποιεί εκδήλωση στα πλαίσια του τριμήνου.
Επιπλέον σε ερώτησή μας για τους όρους και τα όρια των εκδηλώσεων , μια και η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη, η απάντηση ήταν αποστομωτική. Εδώ ο θόρυβος από τα αυτοκίνητα που υπάρχει όλο το χρόνο είναι ανεκτός και θα τους ενοχλήσουν τρεις μήνες μουσικής?. Σε ελεύθερη μετάφραση θα μπορούσε να ειπωθεί και το ωμό: «σιγά μην ασχολούμαστε τώρα και με τους ιθαγενείς».
Είναι προφανές ότι εδώ έχουμε μια ακόμη παράβαση των αποδεκτών κανόνων διοίκησης ενός δημοτικού οργανισμού, με μόνο στόχο την ,με κάθε τρόπο, προσωπική προβολή του προέδρου και τη δημιουργία «υποχρεώσεων» για το μέλλον. Και στο όνομα όλων αυτών θυσιάζεται, εν τη γενέσει του, το όραμα του Πολιτιστικού Πάρκου των Αγίων Αναργύρων.

Παναγιώτης Καλαράς
 http://www.allhleggyi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: