Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

«Αποφασίζομεν και διατάσσομεν…» και από τον Νίκο Βούτση; Αναμένεται θύελλα αντιδράσεων από τους αιρετούς

Μπορεί o όρος να έχει καθιερωθεί κατ’ εξοχήν ως νομικός, με
ευρεία χρήση στα Δικαστικά, και λιγότερο στα Διοικητικά, δεν παύει, όμως, να είναι φορτισμένος και με… άλλο περιεχόμενο, που παραπέμπει σε… άλλα νοήματα, σε… άλλες εποχές. Ο λόγος για τη λέξη «αμελλητί» που χρησιμοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης στο έγγραφό του που έστειλε σε όλους τους δημάρχους και περιφερειάρχες της χώρας, από τους οποίους «ζητά», δηλαδή διατάσσει, να μεταφέρουν στην Τράπεζα της Ελλάδας όλα τα ταμειακά διαθέσιμα και αποθεματικά που διατηρούν οι δήμοι και οι Περιφέρειές τους. «…παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την αμελλητί συμμόρφωσή σας», καταλήγει το επίμαχο έγγραφο που εστάλη σήμερα και προκάλεσε κύμα έντονων αντιδράσεων.
 Τι σημαίνει, λοιπόν, «αμελλητί»; Διαβάζουμε στα λεξικά: γρήγορα, αμέσως, δίχως αργοπορία, άνευ υπαιτίου βραδύτητος, κ.λπ. Δηλαδή, σε απλή μετάφραση (και στην καθομιλούμενη), διατάσσονται οι πάντες να εκτελέσουν χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς καμιά χρονοτριβή, χωρίς καν να το μελετήσουν, και να μεταφέρουν τα όποια ποσά εκεί που καλούνται… Δηλαδή, «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», όπως ακριβώς λειτουργούσαν κάποιοι… πεφωτισμένοι κάποιων… άλλων εποχών! Δηλαδή, «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και από την … «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση; Ω! καιροί… (σ.σ.: πάσα ομοιότης απλώς συμπτωματική εστί…).
 Άραγε, μετά την αποτυχία του πρωθυπουργού να πείσει την τέταρτη στη τάξη πολιτειακή παράγοντα, όπως είναι η πρόεδρος της Βουλής, να καταθέσει και αυτή τον… οβολό της για τη σωτηρία της χώρας, το έγγραφο αυτό, η διαταγή -δηλαδή- εστάλη και στην κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου; Θα έχει πολύ… ενδιαφέρον να το μάθουμε … Πάντως, το έγγραφο-διαταγή ομολογεί κι ένα ακόμη γεγονός, ότι ο υπουργός αποδέχεται κι αναγνωρίζει πως η περιβόητη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εξελίχθηκε σε παμμέγιστο Βατερλό. Κι αυτό διότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τ.τ.Ε., από τους 325 δήμους της χώρας ΜΟΝΟ ΟΚΤΩ (8) έχουν συμμορφωθεί προς τα υποδείξεις. Από τους 20, δε δήμους που έχουν δημάρχους που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ πείστηκαν από την κυβέρνηση. Δηλαδή, οι υπόλοιποι 17 πήραν… γραμμή από τη Ζωή Κωνσνταντοπούλου; Αδύνατον… Απλώς… σύμπτωσις κι αυτό…

www.airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: