Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων σε ρόλο διασπαστή του κινήματος και κυβερνητικού απολογητή της αντιλαϊκής πολιτικής στην εκπαίδευση!



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΓ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ



Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της  Ένωσης Γονέων Αγ. Αναργύρων Καματερού, με μια απαράδεκτη διασπαστική ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη 16/2/2016 και ώρα 11 το βράδυ,  καλεί τους γονείς και κηδεμόνες των σχολείων Αγ. Αναργύρων-Καματερού να μην συμμετέχουν στην κινητοποίηση που διοργανώνονταν από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδος (ΑΣΓΜΕ ) και εκπαιδευτικούς την Τετάρτη 17/2/2016 στο Υπουργείο Παιδείας για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν ακόμα και σήμερα, λίγους μήνες πριν την λήξη της σχολικής χρονιάς.

Χρησιμοποιώντας ένα απαράδεκτο κείμενο γεμάτο ψέματα, προσπαθεί να πείσει ότι δεν χρειάζεται να παλέψουμε για τα προβλήματα που έχουν τα παιδιά μας στα σχολεία και είναι κοινά, δεν χρειάζεται να συντονίζεται ο αγώνας μας σε παναττικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Κατηγορεί η πλειοψηφία του ΔΣ  της Ένωσης, την ΑΣΓΜΕ για ανεπάρκεια στην επίλυση των προβλημάτων,  αυτοί που παθαίνουν αλλεργία όταν ακούνε ότι  γίνονται αγώνες ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

Προσπαθούν να βγάλουν λάδι το Υπουργείο και την Κυβέρνηση ρίχνοντας τις ευθύνες για τα προβλήματα στο συνεπές αγωνιστικό κίνημα των γονιών και των φορέων του.

Δεν πρωτοτυπούν όταν λένε ότι «ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΚΤΑ…»

Τα ίδια λένε όλοι οι «ακόλουθοι» της κυβερνητικής πολιτικής , τα ίδια για τους εργαζόμενους, τα ίδια για τους αγρότες….. !!!!

Είναι κατανοητή η αγωνία της πλειοψηφίας της Ένωσης Γονέων να υπερασπιστεί την Κυβέρνηση και το Υπουργείο, αλλά ας μας απαντήσουν



Ποιος ευθύνεται

·        που τα παιδιά μας σε λύκειο του Δήμου Αγ. Αναργύρων -Καματερού στην κατεύθυνση δεν διδάσκονται βιολογία λίγες μέρες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις;

·        Που υπάρχουν δημοτικά τα οποία υπολειτουργούν λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών;

·        Που δεν θα πραγματοποιηθεί για τη φετινή χρονιά η Πρόσθετη Διδακτκή Στήριξη για Λύκεια και ΕΠΑΛ γιατί το Υπουργείο δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση. Όσο για τα Γυμνάσια έφτασε Πάσχα και ακόμα περιμένουμε!!!!

·        Που καταργούνται με τροπολογία τα τμήματα ένταξης!!!!



Ας μας απαντήσουν τι προτείνουν να κάνουν οι γονείς;

μήπως χάπενινγκ και καρναβάλια με το Δήμο ή μήπως να επιδίδονται σε «αγώνες που θα διακατέχονται από το στοιχείο της σύνθεσης αλλά και της κατανόησης των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα» όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους;

Ας μας απαντήσουν γιατί δεν συμφωνούν με τα αιτήματα της ΑΣΓΜΕ στην κινητοποίηση της 16-2-2016 για τα οποία δεν έπρεπε να αγωνιστούμε συμμετέχοντας στην διαμαρτυρία.

Ας μας απαντήσουν τι έχει αλλάξει από τις 14/10/2015 που η Ένωση Γονέων μαζί με την ΑΣΓΜΕ, συλλόγους γονέων και γονείς ήταν σε κοινή παράσταση στο Υπ. Παιδείας διεκδικώντας λύση στα σοβαρά προβλήματα που υπήρχαν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Συνάδελφοι γονείς,

Γυρίστε την πλάτη στην συμβιβασμένη πλειοψηφία της Ένωσης Γονέων.

Πάρτε μέρος στους συλλογικούς αγώνες που οργανώνονται από την ΑΣΓΜΕ και συμμετέχουν ενώσεις και σύλλογοι γονέων σε όλη τη χώρα, συσπειρωθείτε στους συλλόγους γονέων των σχολείων σας.

Σαν  Αγωνιστική Συνεργασία Γονέων πιστεύουμε ότι ο ρόλος των γονιών είναι να διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν.  Οι γονείς παλεύουμε για το σχολείο που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας, για το σύνολο της ζωής τους, για να μπορούμε και εμείς και αυτά όχι απλά να ονειρευόμαστε αλλά για να μπορέσουμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει τον 21ο αιώνα Σ΄αυτόν τον Αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας. Είμαστε μαζί με τα παιδιά μας, με τους εργαζόμενους, με τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς που νοιάζονται πραγματικά για τη μόρφωση και το μέλλον των παιδιών μας, και όλους όσους αγωνίζονται σήμερα ενάντια στην πολιτική που τσακίζει το δικαίωμα όλου του λαού και των παιδιών μας στην μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή με δικαιώματα.

Και για να μην ξεχνιόμαστε ας θυμηθούμε μερικά από τα αιτήματα της ΑΣΓΜΕ για τα οποία έγινε και η κινητοποίηση στις 16-2-2016



ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ

·        Να ξεκινήσει άμεσα η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Π.Δ.Σ. σε όλη τη χώρα.

·        Η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Π.Δ.Σ. να χρηματοδοτηθούν πλήρως από τον Κρατικό Προϋπολογισμό

·        Να εξασφαλισθούν οι απαραίτητοι μόνιμοι καθηγητές ώστε την επόμενη χρονιά η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Π.Δ.Σ. να ξεκινήσουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

·        Μόνιμους διορισμούς που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες των εκπαιδευτικών από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
Οι εκλεγμένοι με την Αγωνιστική Συνεργασία Γονέων
Καλτέκη Εφη
Κατσούδα Χαρά
Κουκάς Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: