Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»

Aυτή η λαϊκή ρήση ταιριάζει στην ταχτική της Λαϊκής
Συσπείρωσης με την ταχτική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια στο πρόβλημα των κατοίκων του Αττάλου .
Στα 3 ½ χρόνια ηρωικού αγώνα των κατοίκων του Αττάλου ,αντί να βοηθήσει ,στην αρχή τον λοιδόρησε ,λέγοντας πως νοιάζονται μόνο για τα σπιτάκια τους  και στην συνέχεια ,παρακολουθώντας τον από μακριά περιμένοντας στην γωνία να κάνουν κάποιο λάθος ή να αποτύχουν  ,για να πουν το συνηθισμένο τους μότο <<εμείς σας τα λέγαμε βγάλτε τα συμπεράσματά σας>>.
Στο ίδιο ύφος και η τελευταία τους ανακοίνωση-φαίνεται καθαρά πως δεν πήραν καν χαμπάρι ότι το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε κάτω από την πίεση των  300 περίπου  κατοίκων που 2 ημέρες πριν είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο ,για τα αιτήματά τους .Συνάντηση που εξελίχτηκε σε ολιγόωρη κατάληψη του Δημαρχείου.Πράγμα που είχε σαν αποτέλεσμα την υποχώρηση του Δημάρχου να δεχτεί το αίτημα των κατοίκων να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο πως είναι ανάγκη να πέσει η τιμή μονάδας με εξώδικο συμβιβασμό
Το μόνο που είδαν με τα μυωπικά  γυαλιά που φοράνε τα τελευταία χρόνια <<μυστικές συμφωνίες >>. Και δεν περιορίστηκαν μόνο σε αυτό κατηγορούσαν τους κατοίκους ότι τους σέρνουν από την μύτη και βρίσκονται στο δρόμο 3 ½ χρόνια τώρα !!!!!!!!
Είναι ντροπή τέτοιες συμπεριφορές και θέσεις και δεν τιμoύν την ιστορία του πολιτικού χώρου που εκφράζουν .
Δεν  μπορεί να υποτιμούν την νοημοσύνη του λαού με αυτό τον χυδαίο τρόπο αλλά ούτε και τον αγώνα του λαού. ’Όταν είσαι απών καλά θα κάνεις να σιωπάς και όχι να προσπαθείς να υποβαθμίσεις και το χειρότερο να διασπάσεις με προβοκατόρικες συμπεριφορές .
Αυτή η στάση μόνο άλλοθι στην διοίκηση δίνει για να μην υποχωρήσει στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων.
Εκτός όμως από μυωπία οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης από αυτά που γράφουν στην ανακοίνωση τους φαίνεται πως έχουν και πρόβλημα ακοής. Δεν άκουσαν πως η Ανυπότακτη Πόλη κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση η οποία περιλαμβάνει:
1.Ακύρωση του δικαστηρίου,2.Να γίνει εξώδικη λύση του προβλήματος σε τιμή γύρω στα 30 Ε το τ.μ.,
3.Ψήφιση της απόφασης για την ανάγκη μείωσης της τιμής με επιφύλαξη ως προς την αιτιολογία .Πιστή στην θέση της ότι κάθε της ενέργεια σαν δημοτική παράταξη θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού της περιοχής και των διεκδικήσεων του.Και μια τέτοια απόφαση ήταν αποτέλεσμα του αγώνα των κατοίκων και ως τέτοια την ψηφίσαμε .
Σαν Ανυπότακτη Πόλη από την αρχή του προβλήματος βρεθήκαμε στο πλάι των κατοίκων της περιοχής προτείνοντας τους να παλέψουμε να μην πληρώσουμε και να αναλάβει ο δήμος και το κράτος την αποζημίωση των απαλλοτριώσεων ,διότι τα έχουμε χιλιοπληρώσει με τους φόρους και τα χαράτσια ,όμως η κάτοικοι αποφάσισαν τα συγκεκριμένα αιτήματα δημοκρατικά μέσα από την συνέλευση τους  και σαν παράταξη που σεβόμαστε τις αποφάσεις του λαού όταν είναι δίκαιες και φιλολαϊκές είτε συμφωνούν απόλυτα με τις δικές είτε όχι –τις στηρίζουμε  .Γι’αυτό σαν Ανυπότακτη Πόλη μέχρι τώρα είμαστε στο πλάι του λαού της περιοχής σεβόμενοι τις αποφάσεις των ζωντανών  λαϊκών Συνελεύσεων και των δίκαιων αιτημάτων τους   και αυτό θα συνεχίζουμε να κάνουμε και το επόμενο διάστημα.
Θα στηρίζουμε οποιαδήποτε συλλογική δράση του λαού της περιοχής για μια καλλίτερη ζωή και οποιαδήποτε προσπάθεια να πάρει ο ίδιος ο λαός την υπόθεση της ζωής του στα χέρια του.
ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΤΤΑΛΟΥ –ΑΓ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕΙ ΟΛΟΥΣ –ΠΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ  ΕΞΟΥΣΙΕΣ
ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ 3 ½ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΑΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ                                                                 ΕΜΕΙΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΧΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: