Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Έρχονται οι έξυπνες στάσεις



Στην τελική ευθεία βρίσκεται η εγκατάστασης 1.000 «έξυπνων»  στάσεων, για τα αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ της Αττικής.
 Η έναρξη λειτουργίας τους αναμένεται στις 21 Μαρτίου και η ολοκλήρωση της μέσα στον Απρίλιο. Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ  μέχρι τις 4/3, είχαν τοποθετηθεί περισσότερες από 700 «έξυπνες» στάσεις, όπως αυτή που τοποθετήθηκε στην πλατεία  Αγίας Παρασκευής της φωτογραφίες. Σύμφωνα με ενημερώση που έκανε ο Δήμος στην Αγίας Παρασκευής θα εγκατασταθούν 21 από αυτές.
Οι έξυπνες στάσεις θα ενημερώνουν για την επόμενη άφιξη λεωφορείου ή τρόλεϊ όλων των γραμμών που διέρχονται από την στάση με οθόνες. 

Επιπλέον, υπάρχει και η δυνατότητα ηχητικής ενημέρωσης, μέσω σχετικού κουμπιού στο στύλο της στάσης. 

Επίσης με το σύστημα  οι επιβάτες θα πληροφορούνται μέσω κινητών, τάμπλετ και υπολογιστών για τις θέσεις των οχημάτων κάθε επιλεγμένης γραμμής πάνω σε χάρτη, για την άφιξη επόμενου οχήματος, για την πλησιέστερη στάση και για τη καλύτερη διαδρομή που μπορούν να ακολουθήσουν.  
Ταυτόχρονα από τον εγκαταστημένο σε 1.750 θερμικά λεωφορεία και 250 τρόλεϊ τηλεματικό εξοπλισμό  θα παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο η λειτουργία του συστήματος συγκοινωνιών και θα γίνονται οι αναγκαίες διορθωτικές παρεμβάσεις.
Είναι ευκαιρία τώρα για τους δήμους να εκσυγχρονίσουν την δική τους δημοτική συγκοινωνία όπως έκαναν στην Ηλιούπολη και στο Βύρων όπου επίσης οι έξυπνες στάσεις ενημερώνουν για την εσωτερική συγκοινωνία και συνδέονται με τους σταθμούς μετεπιβίβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: