Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Δράσεις για την ανακούφιση και υποστήριξή των Προσφύγων από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων -Καματερού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού  και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, με αίσθημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, σχεδιάζει δράσεις για την ανακούφιση και υποστήριξή τους. Σε μια εποχή όπου κάθε προσφορά βοήθειας είναι πολύτιμη, σας καλούμε να σταθείτε αρωγοί στην προσπάθεια αυτή και σας ενημερώνουμε για τις δράσεις που σχεδιάζουμε να υλοποιήσουμε το προσεχές διάστημα:

23/3/16 - 1/4/16
Συγκέντρωση τυποποιημένων τροφίμων και ειδών ατομικής υγιεινής
       Τυποποιημένα τρόφιμα: εμφιαλωμένο νερό, χυμοί, κονσέρβες, γάλατα μακράς διαρκείας, μπισκότα, κρουασάν, τσάι, ζάχαρη, φρυγανιές. 
       Είδη Ατομικής υγιεινής: Χαρτί υγείας, χαρτομάντιλα, χαρτοπετσέτες, μωρομάντηλα, σαπούνι χεριών, σαμπουάν, αφρόλουτρο, πάνες βρεφικές, σερβιέτες, απορρυπαντικά, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες.
Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται εργάσιμες ημέρες και ώρες..
στα ακόλουθα σημεία :
-Κοινωνική Υπηρεσία, I. Μέρλα & Λ. Δημοκρατίας, Άγιοι Ανάργυροι
-Κοινωνική Μέριμνα, Κάδμου & Κιλελέρ, Καματερό

30/3/16 - 8/4/16
Εκστρατεία Αλληλεγγύης «Πιάσε το χέρι μου»
Η δράση υλοποιείται  από το Δήμο σε συνεργασία  με την Εφημερίδα Συντακτών και την Αλληλεγγύη για Όλους. Ειδικότερα οι μαθητές προσκαλούνται να προσφέρουν μαρκαδόρους, γραφική ύλη, παιχνίδια, είδη πρώτης ανάγκης και να γεμίσουν τα ειδικά σακίδια του προγράμματος. Στην  συνέχεια οι σάκοι, θα παραδοθούν στα παιδιά των προσφύγων με τη  συνεργασία της σχολικής κοινότητας.

Σάββατο 9 Απριλίου 2016 και ώρα 19.30μμ.
Αντιπολεμική Συναυλία
Στην Κεντρική Πλατεία των Αγίων Αναργύρων θα πραγματοποιηθεί Αντιπολεμική Συναυλία  με γνωστούς καλλιτέχνες με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών κατά του πολέμου, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Δημιουργία Εθελοντικής Ομάδας Υποστήριξης που θα αποτελείται από εξειδικευμένο προσωπικό   αλλά  και από εθελοντές πολίτες. Προσκαλούμε τους Συλλόγους, τα Σωματεία, τις εθελοντικές ομάδες και τους πολίτες να συμμετέχουν στην παραπάνω προσπάθεια, με κύριο στόχο την συντονισμένη δράση και την αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών των προσφύγων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Δήμου μας για την προσφυγική κρίση μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα : 213 2039921, 231 2039930, -933, -934.

Δεν υπάρχουν σχόλια: