Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Νέο hot spot στο Πάρκο Τρίτση – Τουλάχιστον 800 μετανάστες και πρόσφυγες θα μεταφερθούν άμεσα




Σχέδιο για εγκατάσταση προσφύγων επί 6 μήνες στον χώρο του πάρκου 
- Η απόφαση πάρθηκε μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συβουλίου 
 - 100 σκηνές των 8 ατόμων θα στηθούν στο Πάρκο Τρίτση για τη στέγαση μεταναστών και προσφύγων 
Τo τέταρτο κατά σειρά κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών δημιουργείται στην Αττική. Αυτή τη φορά στο Πάρκο Τρίτση. 

Η απόφαση πάρθηκε χθες σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία του Γ.Γ. του υπουργείου και σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ιλίου που μίλησε στο Newsit.gr πρόκειται για ένα κέντρο φιλοξενίας 800 (σε πρώτη τουλάχιστον φάση) ατόμων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο δήμαρχος θα στηθούν 100 σκηνές των 8 ατόμων μαζί με τις απαραίτητες βοηθητικές εγκαταστάσεις. 
 Μάλιστα υπολογίζεται ότι τον πρώτο μήνα θα φιλοξενηθούν περί τα 1.000 άτομα στην εγκατάσταση που θα δημιουργηθεί σε μια έκταση 70 στρεμμάτων. Μετά από αίτημα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής το Δ.Σ. Συνεδρίασε και ενέκρινε τη δημιουργία του κέντρου για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες ενώ όταν ρωτήθηκε ο Γ.Γ. του υπουργείου για τη διάρκεια που θα έχει η απάντηση ήταν για έξι μήνες το πολύ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μιλώντας στο Newsit.gr ο δήμαρχος Ιλίου ο Δήμος δεν μπορεί να μείνει απαθής μπροστά σε αυτή την ανθρωπιστική κρίση. 
Ήδη τοπογράφοι και μηχανικοί του Στρατού βρίσκονται επί τόπου. Έχουν αρχίσει μάλιστα οι εργασίες στο χώρο. 
Μηχανήματα του στρατού αποθέτουν υλικά για τη διαμόρφωση των χώρων, ενώ όπου υπάρχει έδαφος που μπορεί χωρίς ιδιαίτερη διαμόρφωση να φιλοξενήσει εγκαταστάσεις έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση υλικών για τη διαμόρφωση του χώρου με τις σκηνές... 
 Χαρακτηριστική είναι η δήλωση μιας κατοίκου της περιοχής η οποία δηλώνει υπέρ της δημιουργίας του κέντρου φιλοξενίας λέγοντας πως και η ίδια θα κάνει ότι μπορεί για να τους βοηθήσει, τονίζοντας παράλληλα πως πρέπει να ανοίξουν τα σύνορα και οι άνθρωποι αυτοί να πάνε όπου θέλουν. 

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: