Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΗΣ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ"


Φίλες και φίλοι,
            προσπαθήσαμε να προειδοποιήσουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο, τόσο μέσα από προηγούμενη ανακοίνωση μας όσο και μέσα από προφορικές συζητήσεις με αρκετά στελέχη και μέλη της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, για τον κίνδυνο της πλήρους μεταστροφής της σε  μνημονιακή δημοτική παράταξη, προσδεμένη άκριτα τόσο στην αντιλαϊκή πολιτική της δημοτικής αρχής του κ. Σαράντη όσο και στην νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης.

Παλεύαμε στις συνεδριάσεις του συντονιστικού (μαζί με άλλα μέλη του) για να παρθούν αποφάσεις, που να είναι σύμφωνες με τις προεκλογικές διακηρύξεις της παράταξης. Ακόμη και όταν παίρναμε κάποια τέτοια απόφαση, όπως π.χ. να καταθέσουμε ψήφισμα για τους πλειστηριασμούς, αυτό δεν γινόταν ποτέ!!!

Η στάση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και 2 δημοτικών συμβούλων στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, μας έπεισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να μετατρέψει την παράταξη σε κομματική παράταξη του, πιστό υπηρέτη της πολιτικής του ενάντια σε κάθε προεκλογική της δέσμευση.

Αυτό φάνηκε όταν, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος που να καταδικάζει τις προτάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό, τις επονομαζόμενες, σχέδιο «Κατρούγκαλου». Δεν θα κάνουμε εδώ ανάλυση για το περιεχόμενο του θεωρώντας ότι οι πολίτες έχουν ενημερωθεί αρκετά. Ο Δήμαρχος κατά την προσφιλή του τακτική, όταν κάποια παράταξη καταθέτει κάποιο ψήφισμα να καταθέτει και αυτός, κατέθεσε αμέσως ένα δικό του το οποίο ουσιαστικά έδινε άλλοθι στην κυβέρνηση για να συνεχίσει το έργο της.

Μπροστά σε ένα τέτοιο σοβαρό γεγονός που έχει ξεσηκώσει όλη την κοινωνία, όπως είναι το ασφαλιστικό, ο επικεφαλής της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ αντί να συνεννοηθεί με τους άλλους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης για το ποια στάση πρέπει να κρατήσει η παράταξη, ζητώντας ακόμη και διάλειμμα, υπερψήφισε μαζί με 2 συμβούλους το ψήφισμα του Δημάρχου!!!

Τρεις σύμβουλοι της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ψήφισαν λευκό και ένας ψήφισε το ψήφισμα της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, ενώ έλειπαν 2. Αυτή ήταν με ευθύνη του επικεφαλής, η στάση της παράταξης που διεκδίκησε και για 200 μόνο ψήφους, δεν κατάφερε να πάρει τη Δημαρχία!!!

Φίλες και φίλοι,
            το σχέδιο «Κατρούγκαλου» για το ασφαλιστικό είναι ένα από τα σημαντικά άρθρα του μνημονίου που υπέγραψε το καλοκαίρι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, απόφαση που οδήγησε σε  σημαντικές πολιτικές εξελίξεις.

Όσοι διάβασαν τις αναλύσεις για το ασφαλιστικό θα έχουν διαπιστώσει ότι, δεν είναι μια ακόμη μνημονιακή ή νεοφιλελεύθερη μεταρρύθμιση που απλώς θα προσθέσει μερικά ακόμη βάρη στις πλάτες των ασφαλισμένων. Το σχέδιο «Κατρούγκαλου» είναι η τελική παρέμβαση στο ασφαλιστικό που οδηγεί στην «νέα σύνταξη» δηλαδή στην ισοπέδωση και στη φτωχοποίηση τόσο των ήδη συνταξιούχων όσο και των νέων αφού σταδιακά θα ισχύει αυτό που ονομάζεται «νέα σύνταξη».

Σαν τέτοιο όφειλαν όλοι οι σύμβουλοι που διατηρούν έστω ελάχιστη συνειδησιακή αντίσταση σε αντιλαϊκές πολιτικές όχι μόνο να υπερψηφίζουν ψηφίσματα, ή να καταθέτουν δικά τους, που να καταδικάζουν τέτοιες πολιτικές, αλλά και να πρωτοστατούν σε αγώνες για την ανατροπή τους.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, διάδοχος της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ των Αγίων Αναργύρων και της ΕΞΟΔΟΥ του Καματερού σύμφωνα με τις θέσεις, τις αρχές και τις διακηρύξεις της, ήταν μια αυτοδιοικητική παράταξη κινηματική, αντιμνημονιακή. Αντιγράφουμε μάλιστα από τις διακηρύξεις μας:

«Οι υποστηριχτές των μνημονίων και των κυβερνητικών κομμάτων για ευνόητους λόγους δεν θέλουν αυτές οι δημοτικές εκλογές να έχουν πολιτικό χαρακτήρα γιατί πιστεύουν πως μπορεί να ξεχάσουν οι πολίτες μπροστά στην κάλπη τι έζησαν όλα αυτά τα χρόνια και να μην σκεφτούν τι πρόκειται να ζήσουν τα χρόνια που έρχονται αν συνεχιστούν αυτές οι πολιτικές. …………………………………......................

Να πουν τέρμα στα μνημόνια και την καταστροφή………………………………………………
Όπως αυτοί ανέτρεψαν κάθε πτυχή της ζωής μας, έτσι και εμείς θα πρέπει να τους ανατρέψουμε σε όλα τα επίπεδα. …………..
Να διαμηνύσουμε ξεκάθαρα με την ψήφο μας πως δεν θέλουμε ένα δήμο που θα είναι πεδίο εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών.
Θέλουμε μια αυτοδιοίκηση η οποία δεν θα υπακούει στις εντολές της τρόικα για απολύσεις, κατάργηση κοινωνικών δομών και ιδιωτικοποιήσεις.»

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές και οι Ευρωεκλογές πρέπει να αντιμετωπιστούν με κοινό κριτήριο. Με το κριτήριο της ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών. Αυτό άλλωστε είναι εκείνο το οποίο φοβούνται και βαφτίζουν τους υποψηφίους τους αντιμνημονιακούς και ανεξάρτητους, παιδιά της διπλανής πόρτας, φίλους από τα παλιά, αναγεννημένους εν έτει 2014! Γιατί η υπερψήφιση των αντιμνημονιακών υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών είναι πλήγμα στις πολιτικές των μνημονίων»

Σε άλλο σημείο η διακήρυξη ήταν πιο σαφής και πομπώδης:

«ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΟΡΝΤΙΝΑΝΤΣΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ, ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΟΛΩΝ»

Φίλες και φίλοι,
            σε όλη τη διαδρομή μας δε διστάσαμε να συγκρουστούμε με αντιλαϊκές, νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πολιτικές ακολουθώντας δύσκολους και όχι εύκολους δρόμους. Η υποταγή της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στη μνημονιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και μας υποχρεώνει στη δύσκολη και οδυνηρή απόφαση, να καταθέσουμε την παραίτηση μας από την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και κατ επέκταση και από συντονιστικό της, στο οποίο μας τίμησαν τα μέλη της με την ψήφο τους.

Καλούμε καταρχήν τους δημοτικούς συμβούλους και τα μέλη του συντονιστικού της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ να πάρουν δημόσια θέση γι αυτή τη μετάλλαξη της παράταξης διαφορετικά τόσο στη δική μας συνείδηση όσο πιστεύουμε και στη συνείδηση του κόσμου, θα θεωρηθούν δικαίως συνυπεύθυνοι.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την κινητοποίηση και συσπείρωση όλων των κατοίκων του δήμου που ψήφισαν την Αλληλεγγύη  και όχι μόνο, στην υπεράσπιση των θέσεων και αρχών της.

Καλούμε το κάθε μέλος και τον κάθε φίλο της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, που παρακινήθηκε από τις αρχές και τα οράματα της και όχι από τις σειρήνες του μικρορουσφετιού και του προσωπικού βολέματος, να συνεχίσει τον αγώνα για την υπεράσπιση αυτών των θέσεων.

Παραμένουμε στο πλευρό του κάθε πολίτη που αγωνίζεται για τον Άτταλο, για τη χαβούζα της Φυλής, για το Πάρκο Τρίτση, για να μην πνίγεται κόσμος στις πλημμύρες, για τους πλειστηριασμούς, για να μην περάσουν οι μνημονιακές πολιτικές στην αυτοδιοίκηση.

Σε αυτόν τον αγώνα θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες..


Τα πρώην μέλη του Συντονιστικού
Παναγιώτης Τερζόγλου
Βασίλης Τουργέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: