Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Πού πήγαν αλήθεια οι «αριστερές», «αντιμνημονιακές», «κινηματικές» φωνές;




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΤΤΑΛΟΥ-ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίων Αναργύρων-Καματερού στις 18/2, ο δήμαρχος, κ. Σαράντης, εισηγήθηκε στο σώμα να παρθεί απόφαση με την οποία να ζητείται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να εγκρίνει τη διαδικασία εξώδικου συμβιβασμού σε τιμή μονάδας μικρότερη της αντικειμενικής για τον Άτταλο-Αγ.Νικόλαο (γειτονιά 2) και την επέκταση της γειτονιάς 5-6 (Γεροβουνό).

Από την πρώτη στιγμή, που προέκυψε το θέμα της ολοκλήρωσης της πράξης εφαρμογής στην περιοχή του Αττάλου με καθυστέρηση 30 ετών, είχαμε τονίσει ότι στις σημερινές συνθήκες, που το εισόδημα του λαού μας έχει πληγεί βάναυσα, κάθε παραπέρα επιβάρυνση είναι δυσβάσταχτη. Αναδείξαμε ότι είναι ψευδεπίγραφη η αντιπαράθεση δικαστικός ή εξώδικός συμβιβασμός, αφού και οι δύο οδηγούν στο …ταμείο από διαφορετικό δρόμο και καλέσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει πολιτική απόφαση για να μην επιβαρυνθούν τα λαϊκά νοικοκυριά.

Στην τελευταία συνεδρίαση, θέσαμε εξαρχής το ζήτημα ότι η πρόταση της δημοτικής αρχής οδηγεί σ' ένα ακόμα χτύπημα στο εισόδημα των λαϊκών οικογενειών του Αττάλου. Ακόμα και τεχνικά δεν έχει βάση, από τη στιγμή που δε θέτει ή έστω δεν περιγράφει κάποιο στόχο διεκδίκησης για τη μείωση της τιμής μονάδας. Θέσαμε επανειλημμένα το ερώτημα, τόσο στη διοίκηση όσο και στις άλλες παρατάξεις, ποιό μέγεθος μείωσης θεωρείται ικανοποιητικό, χωρίς να υπάρξει καμία σχετική τοποθέτηση. Στην πορεία της συζήτησης, και κάτω από την πίεσή μας, ο δήμαρχος είπε πως στην καλύτερη περίπτωση προσδοκά μια μείωση της τάξης του 20-25%. Εκφράσαμε τη διαφωνία μας με την πρόταση της δημοτικής αρχής και ψηφίσαμε παρών, αρνούμενοι να δώσουμε λευκή επιταγή στη διοίκηση του κ. Σαράντη.

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ Αλληλεγγύη αναλώθηκε σε μια προσπάθεια νομικής κατοχύρωσης της πρότασης της διοίκησης, κινούμενη στο ίδιο μήκος κύματος. Η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ανυπότακτη Πόλη εξάντλησε, για άλλη μια φορά, την επιχειρηματολογία της στην έκθεση επιχειρημάτων για τα πλεονεκτήματα του εξώδικού συμβιβασμού έναντι του δικαστικού προσδιορισμού τιμής μονάδας. Τελικά, η εισήγηση του δημάρχου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τους συμβούλους της διοίκησης, της Αλληλεγγύης και της Ανυπότακτης Πόλης.  Όλοι μαζί δηλαδή, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, σε μια πλειοψηφία που ήταν προφανές ότι είχε διαμορφωθεί πριν τη συνεδρίαση με διαπαραταξιακές συνεννοήσεις. Πού πήγαν αλήθεια οι «αριστερές», «αντιμνημονιακές», «κινηματικές» φωνές; Που πήγαν οι προτάσεις για «συμβολική τιμή μονάδας»;

Καλούμε το λαό της περιοχής να βγάλει συμπεράσματα από τον αγώνα που έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα και από την πλειοψηφία που συγκροτήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Να οργανώσει την πάλη του για να μην επιβαρυνθούν τα λαϊκά νοικοκυριά, για την ίδια του τη ζωή.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ AΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: