Τρίτη 20 Μαΐου 2008

ΑΦΙΛΟΞΕΝΗ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Αφιλόξενη αποδεικνύεται η πόλη μας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Όλες οι διοικήσεις που πέρασαν από τον δήμο- μαζί με την σημερινή- δεν έδειξαν σοβαρή διάθεση ώστε να δημιουργήσουν τις απαραίτητες υποδομές για να μπορούν να κινούνται σχετικά άνετα, τα άτομα με βαριά κινητική αναπηρία.
Στις δημοτικές υπηρεσίες,στα δημοτικά αναψυκτήρια αλλά και στο δημαρχείο παρατηρείται έλλειψη στις βοηθητικές ράμπες, (κυρίως στις τουαλέτες και στα γραφεία) για την ασφαλή πρόσβαση τους.
Πρόβλημα υπάρχει στην τοπική αγορά που δεν μπορούν τα συγκεκριμένα άτομα να κινηθούν λόγω της κατάληψης του πεζοδρομίου από το προϊόντα που πωλούν οι καταστηματάρχες.
Δύσκολη είναι και η κατάσταση σε αρκετά πεζοδρόμια που πολίτες έχουν φυτέψει -καταμεσής δέντρα τα οποία εμποδίζουν την διέλευση ατόμων που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο.
Φυσικά μεγάλη είναι και η ασυνειδησία που διακρίνει πολλούς οδηγούς οι οποίοι κλείνουν τις διαβάσεις και τις ράμπες που χρησιμοποιούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια πόλη που δίπλα της ακριβώς βρίσκεται το "ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ" και αποδεικνύεται περίτρανα ότι η κοινωνική ευαισθησία αρκετών παραγόντων του δήμου των Αγίων Αναργύρων βρίσκεται μόνο στα χαρτιά και στις προεκλογικές εξαγγελίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: