Τρίτη 13 Μαΐου 2008

ΑΣΠΙΔΑ ΣΤΟΥΣ "8" ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ



«Σε μια δημοκρατία ο κάθε άνθρωπος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να διαδηλώνει, εκτός και αν έχουμε χούντα και δεν το ξέραμε», είπε στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» ο Ανδρέας Βογιατζόγλου, μέλος της επιτροπής κατοίκων των Αγίων Αναργύρων για την υπογειοποίηση του Προαστιακού, αναφερόμενος στους 8 συμπολίτες του που στις 27 Μαΐου δικάζονται επειδή, πριν από 3 χρόνια, συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αίτημα την υπογειοποίηση του προαστιακού. Μάλιστα, ένας από τους 8, την ημέρα της συγκέντρωσης, που είχε πραγματοποιηθεί στις 27 Φεβρουαρίου του 2005 από κατοίκους των Αγίων Αναργύρων και Μενιδίου, έλειπε στη Θεσσαλονίκη!

Η δίωξη από τον ΟΣΕ ασκήθηκε με εισαγγελική εντολή, με την κατηγορία «περί παρακώλυσης συγκοινωνιών». «Με τη δίκη αυτή, η κεντρική εξουσία επιδιώκει να εκδικηθεί όλους όσοι "τόλμησαν" να υψώσουν τη φωνή τους ενάντια στα σχέδια του ΟΣΕ, των μεγαλοεργολάβων και της κυβέρνησης και μια απόπειρα να τρομοκρατήσει οποιονδήποτε επιλέγει το δρόμο του αγώνα και της αντίστασης», είπε ο κ. Βογιατζόγλου.

Μέλη της επιτροπής κατοίκων των Αγίων Αναργύρων μαζί με τις επιτροπές κατοίκων από τα Σεπόλια, το Καματερό και το Ιλιον, συναντήθηκαν για να συμπαρασταθούν στους 8 συμπολίτες τους. Συστάθηκε «Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους 8» και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 22 Μαΐου στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: