Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ "ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΠΥΛΕΣ"

Η προσπάθεια για τον ηλεκτρονικό εκσυγχρονισμό των κρατικών υπηρεσιών και αποδοτικής λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποτελεί προϋπόθεση για την ουσιαστική επανίδρυση της Δημόσιας Διοίκησης, την εξυπηρέτηση του πολίτη και των επιχειρήσεων, την ενίσχυση της διαφάνειας με την απλοποίηση βασικών διοικητικών διαδικασιών, τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Ζώης, μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου «Δημοτικές Διαδικτυακές Πύλες», που υλοποιεί το υπουργείο Εσωτερικών μέσω της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ.
Ο υφυπουργός ανέφερε ότι «το έργο «Δημοτικές Διαδικτυακές Πύλες», προϋπολογισμού 28,9 εκ. ευρώ, είναι από τα σημαντικότερα έργα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που παραδίδονται μέσα στο 2008 και αφορούν στην ανάπτυξη της Περιφέρειας. Βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και παράδοσης σε 470 Δήμους σε όλη την επικράτεια της χώρας. Δήμους με πληθυσμό μικρότερο των 20.000 κατοίκων».
Ο κ. Ζώης, τέλος, κάλεσε τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «να στηρίξουν και να προωθήσουν το έργο αυτό, να το εμπλουτίσουν, να δρουν πλέον μέσα από τις δυνατότητες της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ώστε το όφελος προς την κοινωνία να είναι πραγματικά πολλαπλάσιο του αρχικού σχεδιασμού».

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: