Τρίτη 20 Μαΐου 2008

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ

Ραγδαίες αναμένονται να είναι οι εξελίξεις στη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας που θα συμβεί σε δήμους και νομαρχίες. Παλαιότερα είχαμε γράψει ότι αναμένεται να μειωθούν από 1034 σε 400 οι δήμοι και οι 54 νομαρχίες θα μετατραπούν σε15 περιφέρειες.
Αυτό είναι το βασικό σχέδιο του "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2" που σημαίνει ότι πολλοί δήμοι θα γίνουν μητροπολιτικοί και θα δοθεί η δυνατότητα σε αρκετούς δημάρχους να ασκήσουν υπερτοπική πολιτική.
Θα μπορεί δηλαδή ο μητροπολιτικός δήμος να έχει αρμοδιότητες που έχουν να κάνουν με την διαχείριση των απορριμάτων, το κυκλοφοριακό,το περιβάλλον, τους ΧΥΤΑ, την χωροταξία ,αντικαθιστώντας έμμεσα αρμοδιότητες της νομαρχίας.
Αυτό που δημιουργεί ερωτηματικά είναι , τι θα γίνει με τους δήμους του Ν. Αττικής, μιας και οι νέες αλλαγές σε πρώτη φάση δεν αγγίζουν τον δήμο των Αγίων Αναργύρων. Όμως πολλοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες προβλέπουν ότι σύντομα οι ενοποιήσεις δήμων θα γίνει και στο Ν.Αττικής κάτι που σημαίνει ότι ο δήμος μας θα ενσωματωθεί στο καινούργιο μητροπολιτικό δήμο που θα δημιουργηθεί(πιθανόν στο Περιστέρι).
Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση λόγω της κατασκευής του προαστιακού να χωριστεί ο δήμος στα δύο και η μία πλευρά του να ανήκει σε άλλο δήμο και η άλλη πλευρά στο νέο μητροπολιτικό δήμο που θα δημιουργηθεί.
Οπότε ελοχεύει ο κίνδυνος να τεμαχιστεί η πόλη μας σε δύο κομμάτια σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι κασσάνδρες για ενοποίηση δήμων στο Ν.Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: