Κυριακή 4 Μαΐου 2008

1,3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΞΟΔΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ! ! !

Μπρος στα κάλλη τι είναι... το 1,3 δισεκατομμύριο ευρώ που ξοδεύουν ετησίως οι Έλληνες, κυρίως όμως οι γυναίκες, για καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης. Όσο περίπου κοστίζουν 30 μαχητικά F-16 χωρίς τον οπλισμό και τα λοιπά ηλεκτρονικά τους συστήματα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του ΠΣΒΑΚ (Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βιομηχάνων και Αντιπροσώπων Αρωμάτων και Καλλυντικών) για τον κλάδο των καλλυντικών στην ελληνική αγορά, οι Έλληνες ξόδεψαν το 2006 συνολικά 1,3 δις ευρώ για την περιποίησή τους αγοράζοντας καλλυντικά. Για το 2007 τα στοιχεία για την ώρα δεν είναι διαθέσιμα.
Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία τα ελληνικά νοικοκυριά ξοδεύουν κατά μέσο όρο 55,76 ευρώ το μήνα για ατομικό ευπρεπισμό. Συγκεκριμένα, σε κομμωτήρια και υπηρεσίες καλλωπισμού ξοδεύουν 10,88 ευρώ μηνιαίως, σε μη ηλεκτρικές συσκευές (χτένες, ξυραφάκια κ.λπ.) 1,85 ευρώ, σε προϊόντα όπως κολόνιες, αφρόλουτρα, σαμπουάν, ζελέ μαλλιών, σαπούνια μπάνιου 29,33 ευρώ, ενώ σε είδη ατομικής υγιεινής, όπως χαρτί υγείας, σερβιέτες και βαμβάκι, 13,37 ευρώ.

ΠΗΓΗ: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: