Πέμπτη 1 Μαΐου 2008

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Από τα λίγα θετικά που είχε πράξει η Διοίκηση Τρίγκα, ήταν και η ομαλή λειτουργία της Δημαρχιακής Επιτροπής, όπου κάθε μήνα έδινε τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου σε όσους συμμετείχαν (δηλαδή και στην αντιπολίτευση). Με αυτό τον τρόπο διασφαλιζόταν η διαφάνεια των ενεργειών, της τότε δημοτικής αρχής, στο πιο ευαίσθητο κομμάτι λειτουργίας ενός Δήμου που είναι τα οικονομικά.
Όμως από την ώρα που ανέλαβε Διοίκηση του Δήμου ο κος Ν. Σαράντης αυτό το σύστημα οικονομικής ενημέρωσης ( μηνιαία έσοδα και έξοδα) στη Δημαρχιακή Επιτροπή σταμάτησε να υφίσταται με αποτέλεσμα να επικρατεί σύγχυση και χάος με τα οικονομικά του Δήμου .
Η λανθασμένη ενέργεια της σημερινής δημοτικής αρχής στο συγκεκριμένο θέμα προκαλεί εύλογα απορίες διότι μόνο αν έχεις να φοβηθείς κάτι σταματάς την ενημέρωση στα μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής. Φυσικά συνυπεύθυνοι είναι και τα μέλη της επιτροπής που προέρχονται από την αντιπολίτευση και επιτρέπουν με την χλιαρή, στάση τους, να μη γίνεται σωστή ενημέρωση για τα οικονομικά του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: