Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Αγίων Αναργύρων καταδικάζει την απόφαση του Δ.Σ. των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών του δήμου μας να επιβάλλει στους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς την πληρωμή "τροφείων" όπως ονομάζονται, ύψους 25 έως 65 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί.
Αφού κεντρική και τοπική αυτοδιοίκηση έχουν απαξιώσει τους λειτουργούντες βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, έρχονται σήμερα να μεταφέρουν το κόστος λειτουργίας τους στους ίδιους τους γονείς, καταργώντας στην πράξη τη δημόσια και δωρεάν πρόνοια.
Η πολιτική της σημερινής δημοτικής αρχής του κ. Σαράντη μετά και τις αποφάσεις της για αυξήσεις στα δημοτικά τέλη καθαριότητας ύψους μέχρι στιγμής 10%, τις υπέρογκες αυξήσεις στα τέλη του νεκροταφείου, τα δάνεια που θα κληθούν οι δημότες να πληρώσουν μέσω των ανταποδοτικών τελών κ.λ.π. είναι μια πολιτική αντιλαϊκή που καλεί τους δημότες να πληρώσουν και να ξαναπληρώσουν παρά την ήδη αβάσταχτη φορολογία που δέχεται με έμμεσους και άμεσους φόρους από το κράτος.
Η "Δημοτική Αναγέννηση" εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της και αντιπαλεύει αυτή την πολιτική, όπως και τις αποφάσεις της ΚΕΔΚΕ για την μεταβίβαση κρατικών αρμοδιοτήτων στους δήμους και στις νομαρχίες, παραδίδοντας τες στην πορεία στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: