Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΟΛΠΑ ΤΟΥ κ.ΡΑΓΚΟΥΣΗ

Ο αναγνώστης μας Ν.Ν μας έστειλε
το εξής ενδιαφέρον mail:

Έμμεσα πλην σαφώς , η πολιτική ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ εκφράζει τη μεγάλη της αγωνία για την επικείμενη συντριβή των υποψηφίων της στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές.

Η δυσαρέσκεια των πολιτών εναντίον των σκληρών και άδικων μέτρων, που επιβλήθηκαν με τη μεσολάβηση του ΔΝΤ και του Ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης και η αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων, διαμορφώνουν κλίμα αποδοκιμασίας στους υποψήφιους του Κινήματος.
Για άλλη μια φορά, οι πολίτες ετοιμάζονται να στείλουν "μήνυμα" στην κυβέρνηση.
Ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται η αγωνία του ΠΑ.ΣΟ.Κ, δεν είναι μόνο το απαράδεκτο άρθρο 16 του "Καλλικράτη", με το οποίο η ομάδα Ραγκούση έστησε τον αποκλεισμό του 50% του Ελληνικού λαού από τη δυνατότητα εκλογής στο αξίωμα του Δημάρχου αλλά και τα όσα μεθοδεύονται για το ποσοστό εκλογής από την πρώτη Κυριακή.
Συγκεκριμένα, προεκλογική και προγραμματική δέσμευση του ΠΑ.ΣΟ.Κ ήταν η κατάργηση του κατάπτυστου 42% το οποίο χρειάζονταν για εκλογή Δημάρχου από την πρώτη Κυριακή .

Η ομάδα Ραγκούση μεθοδεύει την ισχύ αυτού του ποσοστού μόνο για τις επερχόμενες εκλογές με προοπτική να καταργηθεί αμέσως μετά.
Όμως αν πρόκειται να καταργηθεί, ως αντιδημοκρατικό και αλλοιωτικό της λαϊκής έκφρασης, γιατί δεν καταργείται από τώρα αλλά "ετεροχρονίζεται";
Η απάντηση είναι ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ και οι σχεδιασμοί Ραγκούση κατανοούν ότι η δυσαρέσκεια του λαού για τις επιδώσεις της κυβέρνησης, θα συσπειρώσει τις άλλες δυνάμεις εναντίον των συνδυασμών του ΠΑ.ΣΟ.Κ στον δεύτερο γύρω , με αποτέλεσμα το αποκαρδιωτικό ποσοστό δημάρχων-ΠΑ.ΣΟ.Κ που περιμένουν από τον πρώτο γύρω, να γίνει εφιαλτικό στον δεύτερο. Επειδή πιστεύουν ότι έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι, θέλουν να στρώσουν το τραπέζι της δημοτικής διαπλοκής όπως τους αρέσει.
Η δυσαρέσκεια στις τοπικές κοινωνίες εκδηλώνεται κάθε μέρα και περισσότερο και τα "μέτρα" Ραγκούση εξωθούν όλο και περισσότερους σε αποδοκιμασία των υποψήφιων του ΠΑ.ΣΟ.Κ στις δημοτικές εκλογές.

Οι επόμενες δημοτικές εκλογές αναμένεται να είναι Βατερλώ για τους "χρισμένους" του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: